-1.7 C
Panevėžys
Pirmadienis, 24 vasario, 2025

Azijos įkvėpti pietūs šeimai – išbandykite šiam regionui būdingus makaronus

Autoriusjp
Fotofreepik.com


Azijos virtuvė yra viena populiariausių ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Jai būdingas saldumo, rūgštumo, sūrumo ir aštrumo derinys, kuris paprastai ir sužavi įvairius skonius mėgstančius valgytojus. Vienas iš labiausiai Lietuvoje mėgstamų azijietiškų patiekalų – „Wok“ makaronai. 

Neabejotinai dar viena iš priežasčių, kodėl Azijos virtuvės patiekalai yra tokie populiarūs – jų paruošimo greitis. Kadangi azijietiškas maistas dažnai ruošiamas specialiose kiniškose keptuvėse, paprastai neprireikia nei daugybės indų, nei daug laiko gaminti. Apvalus „Wok“ keptuvės dugnas leidžia skysčiui ir šilumai susikaupti vienoje vietoje, o aukštos ir nuožulnios sienos padeda išlaikyti šilumą, todėl gaminimas vyksta žaibiškai.

Šiose keptuvėse galima gaminti daug skirtingų patiekalų, tačiau Lietuvoje itin populiarūs – makaronai su įvairiais priedais. Įprastai „Wok“ makaronai paruošiami kartu mėsa ar krevetėmis bei daržovėmis. Galite improvizuoti ir priedus rinktis pagal savo skonį. Vietoj makaronų taip pat galima rinktis ryžius. Jeigu neturite „Wok“ keptuvės, galite naudoti ir paprastą – tuomet svarbiausia kepimo metu palaikyti aukštą temperatūrą.

Šią savaitę„Lidl“ parduotuvėse rasite net keturių Azijos šalių „Vitasia“ prekių ženklo produktus. Kinijos skonių mėgėjams „Lidl“ siūlo vištienos filė juosteles su padažu, azijietiško stiliaus sriubas, o desertui – „Dragon Fruit“ valgomųjų ledų ant pagaliuko. Mėgstantys indiškos virtuvės skonius galės rinktis iš įvairių indiškų prieskonių, basmati ryžių, taip pat desertą su plakta grietinėle ir mangų tyre.

„Lidl“ parduotuvėse rasite ir tolimojo Tailando įkvėptų produktų: prieskonių sriubai, greitai paruošiamų makaronų, tailandietiškų padažų ir, žinoma, pirkėjų pamėgtų kokosų skonio valgomųjų ledų. Azijos produktų savaitėje taip pat bus galima rasti Japonijos įkvėptų prekių: jūros dumblių salotų, sojų padažų, teriyaki imbierų padažo, sezamų sėklų, daug žaliosios arbatos rūšių bei ypatingo japoniško deserto – močių.

„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti kiniškoje „Wok“ keptuvėje paruošiamus makaronus.

Kiniški „Wok“ makaronai

250 g kvietinių miltų makaronų

150 g traškių kiniško stiliaus daržovių

aldžiarūgščio padažo, pagal skonį

5 skiltelių česnako

Aliejaus kepimui

Paruošimas:

Į puodą įpilkite vandens ir jį užvirinkite, sudėkite makaronus ir pavirkite, kol jie suminkštės. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, jog jie nepervirtų.

Tuomet supjaustykite česnaką ir įkaitinkite „Wok“ keptuvę su aliejumi. Į įkaitusią keptuvę suberkite česnaką ir jį pakepinkite. Šalia sudėkite „Vitasia“ daržoves ir jas apkepkite, tačiau stebėkite laiką ir nekepkite per ilgai, nes daržovės turi išlikti traškios. Belieka supilti išvirtus makaronus į „Wok“ keptuvę, šiek tiek sumaišyti ir užpilti mėgstamo padažo. Dar kartą sumaišykite makaronus, daržoves bei padažą ir tuomet patiekite. Skanaus!


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitgalį pietus ar vakarienę gaminkite su azijietišku akcentu: išraiškingi skoniai sušildys širdį ir gomurį

JP Redakcija

Rudeniškiems vakarams: išbandykite jaukius ir sočius amerikietiškus patiekalus

JP Redakcija

Nusikelkite į Japoniją: išbandykite „wok“ patiekalą su ypatingais makaronais

JP Redakcija

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau

WordPress Ads