Pokylių namai „Vasaris“ siūlo naują edukacinę-degustacinę programą „Aukštaitiški skoniai“. Ji skirta pristatyti Aukštaitijos regionui, senoviniams receptams, prikeltiems šiandienos stalui.
Programą sudaro dvi dalis – pažintis su Aukštaitijos skoniais pokylio namų parduotuvės erdvėje ir trijų patiekalų degustacija restorane.
Dovanoti smagu
Pokylių namų „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė sako, kad labai smagu kurti tokias programas ir dovanoti aukštaičiams bei Aukštaitijos krašto svečiams.
„Tai parodo mūsų dėmesį šiam žaviam kraštui, kuris yra ypač vertingas savo augalija, ūkiais. Aukštaitija tikrai turi ką parodyti“, – teigia M. Gruzdenė, o jai antrina edukacinės programos bendraautorė lektorė Vilija Petkūnienė:
„Žinia, „Vasaris“ – išskirtinis šeimos verslas, nesustabdomai siūlo naujoves rinkai. Ne išimtis ir šie metai, kai gastronominių kelionių turistams siūlo naujus atradimo džiaugsmus edukacinėje-degustacinėje programoje, kurioje didelis dėmesys kreipiamas būtent į Aukštaitijos krašto ūkių ir gamintojų produkciją bei naudą sveikatai.“
Išryškintas gamto lobynas
Pasak M. Gruzdenės, pirmoje programos dalyje ypatingai stengiamasi išryškinti regiono gamtos lobyną ir legendas.
„Taip pat ypatingas dėmesys ir žmonėms, kurie kuria, augina, perdirba, gamina šią produkciją. Programoje apstu edukacinių elementų. Aiškinami prekių žymėjimai, ką reiškia ženklai „žalio rakto skylutė“, „be gliuteno“ ir kiti“, – akcentuoja programos priešistorę M. Gruzdenė ir tęsia:
„Edukacija vyksta parduotuvės erdvėje, kai turistams siūloma degustuoti ir ir pabandyti tam tikrus maisto produktų derinimo variantus. Vienas toks variantų – Kupiškio rajono ūkyje augintų bazilikų pasta su čili prieskoniu. Ją degustuojame kaip užtepėlę su „Vasario“ namine duona. Nepamiršti ir šio sezono itin populiarūs užkandžiai, salotos – kepti burokėliai ir bolivinės balandos su kanapių lukštentomis sėklomis.“
Laikotarpiai dera vienas su kitu
Programos lektorė V. Petkūnienė pastebi:
„Džiugu, kad senosios receptūros puikiai derinasi kartu su šiandieninėmis maitinimosi tendencijomis, kai skatinama vartoti ypač daug daržovių. Todėl ši programa visai neatsitiktinai tampa ir dar viena programa – tai „Daržovių edukacija“ mažiesiems bei šeimoms.“
Atrasti kraštą iš naujo
Antroje programos „Aukštaitiškų skonių“ dalyje pasiūloma persikelti į restoraną, esantį antrame aukšte. Čia degustacijai patiekiama tipinė aukštaitiška daržovių užkandėlė, karštasis patiekalas bei saldumynai.
Visi patiekalai susiję su senaisiais kulinariniais receptais, Aukštaitijos regiono tipine virtuve. Be to, degustacijos dalyviai pasakojimais kviečiami pasinerti net ir į Bonos Sforcos laikus.
Pokylių namų vadovė M. Gruzdenė kviečia užsukti į dviejų kartų šeimos valdomą išskirtinę pramogų, laisvalaikio ir maisto erdvę.
„Atraskite iš naujo, kuo populiarus yra Aukštaitijos kraštas, ką Aukštaitijos gamta dovanoja mums, kokius kulinarinius stebuklus kuria aukštaičiai“, – kvietė M. Gruzdenė panevėžiečius ir Panevėžio svečius domėtis ir pasinerti į edukacinę-degustacinę ekskursiją, kuriai užtenka pokylių namų „Vasaris“ erdvių.