Kiek daugiau saulės ir dažnesnis mėlynas dangus siunčia aiškų signalą, kad šaltasis metų sezonas – jau į pabaigą. Jokių abejonių dėl artėjančio pavasario nekyla ir apsilankius „Lidl“ parduotuvėse, kuriose jau puikuojasi šviežias pavasarinių daržovių derlius. Salotos, špinatai, gardūs agurkai ir pankoliai, traškios morkos, ridikėliai, gaivumu alsuojantys kopūstai – ne tik padeda užtikrinti pilnavertę mitybą, bet leidžia į tradicinius patiekalus pažvelgti naujai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Kepsniai iš morkų, ridikėlių karpačas ir pica, kurios pagrindas iš kopūsto? Taip, tai – įmanoma! Tokie netikėti, iš daržovių pagaminti patiekalai padeda atrasti naujus skonius ir įkvepia maitintis sveikiau. Pasigaminti minėtus patiekalus neužtruksite ilgiau nei tradicines jų versijas, o sveikatai palankesnė, daržovėmis gausi mityba leis jaustis lengviau bei turėti daugiau energijos po žiemos sezono.
Dėmesio centre – ir asortimentas, ir kokybė
„Šviežias pavasario derlius – tai ne tik nauji, pasiilgti skoniai, bet ir galimybė mėgautis sezono gėrybėmis. „Lidl“ mes didžiuojamės būdami šviežumo ambasadoriais ir pirmieji pristatydami gausų pavasarinių daržovių derlių savo pirkėjams“, – sako „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Neringa Podkopajeva.
Anot jos, be to, kad pirkėjai gali lengvai ir greitai rasti ankstyvą pavasario derlių savo mėgstamoje „Lidl“ parduotuvėje, visa komanda nuolat stengiasi, kad vaisiai ir daržovės iš ūkių kuo greičiau pasiektų parduotuves. Šviežumo užtikrinimas, kurį taip vertina pirkėjai, reikalauja ne tik specialių šių produktų laikymo sąlygų, bet ir greito, koordinuoto visos komandos darbo.
Karamelizuoti morkų kepsniai – grožis akims ir nauda sveikatai
Šviežios morkos iš „Lidl“ – ne tik sveikas ir gardus užkandis, bet ir puikus ingredientas patiekalams. Pavyzdžiui, išbandykite morkų kepsnius, kuriuos galima valgyti ne tik kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamais priedais, bet ir kaip garnyrą prie kitų lengvų užkandžių.
Jums reikės:
3–4 didesnių morkų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio džiovinto rozmarino arba šakelės šviežio
1 šaukštelio jūros druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukšto medaus
1 šaukšto citrinos sulčių
Stiklinės natūralaus jogurto
Mėgstamų žalumynų
Pirmiausiai įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Tuomet nuskuskite morkas ir perpjaukite išilgai per pusę. Užvirkite vandenį ir pavirkite morkas puode apie 5 minutes, tada jas išimkite ir nusausinkite.
Nedideliame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, rūkytą papriką, rozmariną, druską, pipirus, medų ir citrinos sultis. Šiuo marinatu aptepkite morkas ir dėkite į kepimo skardą.
Kepkite apie 15–20 minučių, kol morkos taps minkštos ir lengvai karamelizuosis. Patiekite su natūraliu jogurtu, pagardinkite mėgstamomis žolelėmis.
Kopūstų pica, kurią valgyti ramu
Jeigu esate iš tų žmonių, kurie pica galėtų gardžiuotis kad ir kasdien, privalote išbandyti sveikesnį jos variantą su kopūstais. Ši smulkiai pjaustyta pavasarinė daržovė gali būti pagrindinė picos pagrindo sudedamoji dalis. Pica bus traški, lengva ir praturtinta daržovių skaidulomis.
Jums reikės:
300 g smulkiai tarkuoto šviežio kopūsto
1 kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
0,5 šaukštelio druskos
Žiupsnio juodųjų pipirų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 šaukštų miltų
Norimų ingredientų picos viršui (pomidorų padažo, tarkuoto sūrio, špinatų ir bet kokių mėgstamų daržovių bei priedų)
Pirmiausiai įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kopūstą smulkiai sutarkuokite, apibarstykite druska ir palikite 5 minutėms, kad suminkštėtų. Tada nuspauskite išsiskyrusį skystį. Sumaišykite kopūstą su kiaušiniu, sūriu, pipirais, alyvuogių aliejumi ir, jei reikia, miltais, kad tešla būtų tvirtesnė.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite ploną apskritimą ir kepkite 20 minučių, kol pica sutvirtės ir lengvai apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir toliau gaminkite kaip įprastą picą. Užtepkite pomidorų padažo, užberkite tarkuoto sūrio, dėkite kitus mėgstamus ingredientus ir vėl pakepkite viską orkaitėje dar 10 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.
Skonių balansas su ridikėlių karpaču
Jei vis tik nenorite nei kaisti puodų, nei jungti orkaitės, tuomet švęskite „Lidl“ pavasarinį daržovių derlių su ridikėlių karpaču. Šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas, bet taip pat gali būti puikus pavasario ambasadorius.
Jums reikės:
8–10 šviežių ridikėlių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinos sulčių
0,5 šaukštelio druskos
Žiupsnio juodųjų pipirų
1 šaukšto kaparėlių
30 g ožkos sūrio
Šviežių petražolių papuošimui
Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite itin plonais griežinėliais. Išdėliokite juos ant pasirinktos lėkštės, kurioje patieksite patiekalą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis bei pabarstykite druska ir pipirais, užberkite kaparėlius. Galiausiai užbarstykite trupintą ožkos sūrį. Patiekite su šviežiomis petražolėmis kaip gaivų ir lengvą užkandį. Skanaus!
![](https://jp.lt/wp-content/uploads/2017/11/jp-1.png)