Prailgusį sausį nebesinori sukti galvos dar ir dėl maisto? Skanūs, sotūs ir sutaupyti padėsiantys receptai savaitgaliui

AutoriusjpFotofreepik.com

Metų pradžia dažnam atneša naujų iššūkių. Kuriame naujus planus, stengiamės vykdyti naujamečius pažadus, papildomų pastangų reikia pasikelti ūpą žvelgiant į vis dar apniukusį dangų. Tad savaitgalį tesinori atsipalaiduoti, pasimėgauti skaniu maistu, o prekybos tinklas „Iki“ siūlo – dar ir sutaupyti.

„Po intensyvaus gruodžio, sausį norisi pasirūpinti tiek savimi ir brangiausiais žmonėmis, tiek ir pinigine. Viena iš geriausiai pasiteisinančių strategijų išlaidoms sumažinti – valgiaraštį planuoti pagal nuolaidas bei akcijas. Jų kas savaitę „Iki“ skelbiame tūkstančiams prekių, tad sutaupyti tikrai lengvai pavyks, kad ir kokie būtų šeimos mitybos įpročiai“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Šeštadienio meniu

Pusryčiams – bananų glotnutis. Ne viskas, kas skanu, turi pareikalauti ilgo triūso. Labai gardų toną visam savaitgaliui gali užduoti lengvi, greiti ir sveiki pusryčiai, kuriems sugaišite vos kelias minutes.

Glotnutis yra puikus pasirinkimas, suteiksiantis energijos įgyvendinti savaitgalio planus. O kadangi bananai šį savaitgali „Iki“ lojaliems klientams siūlomi už super kainą, pasirūpinsite ne tik fizine, bet ir finansine šeimos sveikata. Skanų glotnučio receptą su bananais ir riešutų sviestu rasite čia.

Pietums – orkaitėje keptas viščiukas. Vos keli eurai, kelios gudrybės – ir artimuosius palepinsite sultingos mėsos bei traškios odelės viščiuku. Geriausia, kad kone visą darbą už jus nuveiks orkaitė, teliks virtuvėje pasinaudoti 5 „Iki“ šefų patarimais.

Desertui – garantuotas jogurtinis tortas su braškėmis. Desertus galima pasigaminti ir sveikiau. Viena iš taktikų – gaminant populiarųjį sūrio tortą (angl. „cheesecake“) pagrindui rinktis sausainius su mažiau cukraus, o didžiąją dalį kreminio sūrio keisti į neriebų jogurtą.

Parsinešus jogurto ir braškių su nuolaida, namiškiams bus lengva priminti, kad pavasaris jau ne už kalnų – nekeptas jogurtinis tortas pavyks net desertų negaminantiems.

Vakarienei – greitai paruošiamas upėtakis. Mėgstate lašišą? Tuomet patiks ir vaivorykštinis upėtakis – išvaizda, skoniu ir nauda jis beveik nenusileidžia lašišai, tačiau kainuoja pigiau nei karališkoji giminaitė.

Vaivorykštinis upėtakis laikomas viena sveikiausių ir vertingiausių žuvų. Didelis jo privalumas ir tai, kad jis visai lengvai paruošiamas – jį galite derinti su makaronais, orkaitėje ruošti individualias porcijas su pesto padažu ar nuostabiu aromatu pripildyti visus namus ir iškepti upėtakį su česnakiniu sviestu.

Sekmadienio meniu

Pusryčiams – bananų ir šilauogių duona. Kai tokios bananų kainos „Iki“, su jais verta gaminti visą savaitgalį. Pavyzdžiui, pasilepinti vienu populiariausių kepinių – bananų duona.

Ieškote patikrinto bananų duonos recepto, kuris padovanos drėgną, skanų kepinį be didelio vargo ir ilgo produktų sąrašo? Pasinaudokite bananų duonos su šilauogėmis idėja, kuriai reikės tik 7 ingredientų ir 40 minučių.

Pietums – ispaniškas kiaulienos troškinys. Nors kiauliena yra viena populiariausių ir lietuvių mėgstamiausių mėsų, ji taip pat plačiai vartojama ir viso pasaulio virtuvėse.

Vakarienei – Kyjivo kotletai arba žemaičių blynai. Sekmadienio vakarą norisi daugiau laiko skirti poilsiui ir sau, tad galima pasilengvinti gyvenimą ir įsigyti jau paruošto maisto.

Prie „Iki“ komandos prisijungę trys garsūs virtuvės šefai jau prisideda prie pirkėjams siūlomų patiekalų tobulinimo, kad gardus, sveikas maistas būtų prieinamas visiems. Naujomis akį patraukiančiomis etiketėmis žymima „IKI Šefai“ produkcija jau pripildytos lentynos, o prekės ženklo atnaujinimo proga jai siūlomos ir patrauklios akcijos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau