3.1 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 26 gruodžio, 2024

„Pataluose“ gali būti ne tik silkė: kviečia išmėginti netikėtus kalėdinius patiekalus

AutoriusjpFotofreepik.com
46883356

Silkės ir kitos tradicinės žuvys – vienas iš neabejotinų Kūčių ir Kalėdų stalo akcentų. Kaip rodo „Lidl“ užsakymu atliktos apklausos rezultatai, kas penktas Lietuvos gyventojas šventiniu laikotarpiu planuoja įsigyti šviežios žuvies. Kita dalis respondentų per šventes planuoja pasilepinti išskirtiniais gurmaniškais produktais, ir jų ketina dairytis žemų kainų prekybos tinkle „Lidl“.

Šventinio stalo pažiba – gelsvauodegis tunas paprikos „pataluose“

Jei savo švenčių neįsivaizduojate be žuvies, bet norisi įnešti naujovių, „Lidl“ kviečia pasigaminti šventišką receptą, kurio pagrindinis akcentas – gelsvauodegis tunas. Garantuojame: tokio patiekalo dar tikrai niekas nebus ragavęs, o ir svečiai prašys pakartoti!

Kalėdinių vaišių stalą ir papuoš, ir paskanins gelsvauodegiu tunu įdarytos saldžiosios paprikos. Jos – ne tik gardžios, bet ir panašios į eglutės žaisliukus. Be to, tai – puikus užkandis prieš pagrindinius švenčių patiekalus.

Kalėdiškai įdarytoms paprikoms reikės:

12 mažesnių saldžiųjų paprikų

450 g „Deluxe“ gelsvauodegių tunų filė alyvuogių aliejuje

300 g rikotos ar kito mėgstamo kreminio sūrio

150 g „Deluxe“ rūkytos vaivorykštinio upėtakio filė be odos

Ryšulėlio laiškinių česnakų arba svogūno laiškų

Tarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)

1 a. š. džiovintos paprikos miltelių

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Kelių šaukštų kaparėlių, vynuoginių pomidorų papuošimui

Nupjaukite paprikų viršūnėles, išskobkite jų vidų ir išvalykite sėklas. Tuomet paprikas atidėkite į šalį.

Į dubenį sudėkite gelsvauodegių tunų filė gabaliukus kartu su aliejumi iš indelio, kreminį sūrį, citrinos žievelę, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite laiškinius česnakus ir sudėkite į mišinį. Maišykite tol, kol pasieksite kreminę konsistenciją.

Paruoštą mišinį kruopščiai sudėkite į paprikas. Iš rūkytos vaivorykštinio upėtakio filė gabaliukų suformuokite nedideles karūnėles ir uždėkite jas ant paprikų. Į karūnėlių vidų įdėkite po vieną vynuoginį pomidoriuką. Ant viršaus užberkite šiek tiek kaparėlių ir patiekite.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kalėdoms lietuviai linkę rinktis praktiškas dovanas, joms išleido iki 250 eurų

confident-noyce

Panevėžio vyskupo L. Vodopjanovo OFM Kalėdinis sveikinimas

confident-noyce

Šalies vadovai sveikina Lietuvos gyventojus švenčių proga: linki ramybės ir susitelkimo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau