Silkės ir kitos tradicinės žuvys – vienas iš neabejotinų Kūčių ir Kalėdų stalo akcentų. Kaip rodo „Lidl“ užsakymu atliktos apklausos rezultatai, kas penktas Lietuvos gyventojas šventiniu laikotarpiu planuoja įsigyti šviežios žuvies. Kita dalis respondentų per šventes planuoja pasilepinti išskirtiniais gurmaniškais produktais, ir jų ketina dairytis žemų kainų prekybos tinkle „Lidl“.
Šventinio stalo pažiba – gelsvauodegis tunas paprikos „pataluose“
Jei savo švenčių neįsivaizduojate be žuvies, bet norisi įnešti naujovių, „Lidl“ kviečia pasigaminti šventišką receptą, kurio pagrindinis akcentas – gelsvauodegis tunas. Garantuojame: tokio patiekalo dar tikrai niekas nebus ragavęs, o ir svečiai prašys pakartoti!
Kalėdinių vaišių stalą ir papuoš, ir paskanins gelsvauodegiu tunu įdarytos saldžiosios paprikos. Jos – ne tik gardžios, bet ir panašios į eglutės žaisliukus. Be to, tai – puikus užkandis prieš pagrindinius švenčių patiekalus.
Kalėdiškai įdarytoms paprikoms reikės:
12 mažesnių saldžiųjų paprikų
450 g „Deluxe“ gelsvauodegių tunų filė alyvuogių aliejuje
300 g rikotos ar kito mėgstamo kreminio sūrio
150 g „Deluxe“ rūkytos vaivorykštinio upėtakio filė be odos
Ryšulėlio laiškinių česnakų arba svogūno laiškų
Tarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
1 a. š. džiovintos paprikos miltelių
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Kelių šaukštų kaparėlių, vynuoginių pomidorų papuošimui
Nupjaukite paprikų viršūnėles, išskobkite jų vidų ir išvalykite sėklas. Tuomet paprikas atidėkite į šalį.
Į dubenį sudėkite gelsvauodegių tunų filė gabaliukus kartu su aliejumi iš indelio, kreminį sūrį, citrinos žievelę, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Susmulkinkite laiškinius česnakus ir sudėkite į mišinį. Maišykite tol, kol pasieksite kreminę konsistenciją.
Paruoštą mišinį kruopščiai sudėkite į paprikas. Iš rūkytos vaivorykštinio upėtakio filė gabaliukų suformuokite nedideles karūnėles ir uždėkite jas ant paprikų. Į karūnėlių vidų įdėkite po vieną vynuoginį pomidoriuką. Ant viršaus užberkite šiek tiek kaparėlių ir patiekite.