13.9 C
Panevėžys
Trečiadienis, 23 spalio, 2024

„Kalnapilio“ arenoje – legendinio boksininko V. Karpačiausko bokso turnyras

Autoriusraimonda mikučionytėFotoerikas laužadis

Spalio 24–26 dienomis Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje jau XXV kartą vyks tarptautinis legendinio Lietuvos boksininko – Europos čempiono ir pasaulio pirmenybių prizininko Vitalijaus Karpačiausko bokso turnyras, kuriame varžysis boksininkai iš 11 šalių ir bokso turnyro organizatorius tikisi sulaukti apie 100 boksininkų. Bokso turnyras – nemokamas renginys.

Spalio 24 d., ketvirtadienį, preliminarios kovos ir varžybų pradžia – 16.00 val. Kitą dieną, spalio 25-ąją, vyks pusfinalio kovos, o varžybų pradžia 16 val. Šeštadienį „Kalnapilio“ arenoje 12 val. prasidės finalinės kovos.

Nugalėtojai bus apdovanoti

Panevėžio miesto bokso federacijos viceprezidentas Aidas Tumelis pristatė svorio kategorijas.

„Boksininkai pagal amžių ir svorį bus skirstomi į 11 kategorijų – jaunių (svorio kategorijos iki 60 kg, iki 63,5 kg, iki 70 kg), jaunimas (63 kg, iki 67 kg, 75 kg), suaugusieji (63,5 kg, 67 kg, 71 kg, 92 kg ir +92 kg)“, – aiškino A. Tumelis ir toliau kalbėjo apie apdovanojimus.

„Pagrindinis svoris – 67 kg, už kurį laimėtojui bus įteiktas V. Karpačiausko įsteigtas prizas. Nugalėtojams įvairiose svorio kategorijose bus įteikti medaliai, taurės, diplomai ir rėmėjų įsteigti prizai“, – sakė Panevėžio bokso federacijos viceprezidentas.

Nemažai boksininkų iš Panevėžio

Bokso ringuose kovos boksininkai iš Panevėžio: jauniai Eligijus Tiknius 63 kg, Deividas Taučius 70 kg, M. Vyšniauskas ir Krystupas Lazauskas 70 kg; jaunimas – Matas Čiplys 63,5 kg, M. Vyšniauskas ir Nojus Ginelevičius 60 kg, Nojus Budreika 67 kg, Kevinas Adomonis 75 kg, Kajus Klenauskas +92 kg ir vyrai: Edgaras Trotenskis 67 kg, M. Vyšniauskas ir Andrejus Lavrenovas 63,5 kg, Renaldas Dirsė 71 kg.

Koncertuos reperis

Pasak V. Karpačiausko, bokso turnyras 25-asis, bet jo organizatorius turnyro nesureikšminama ir nesako, kad turnyras jubiliejinis.

„Į turnyrą planuoja atvažiuoti komandos iš Izraelio, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos, Airijos, Alžyro, Prancūzijos, Armėnijos, Estijos ir, žinoma, gausus būrys boksininkų iš įvairių Lietuvos miestų. Dar planuoja atvažiuoti boksininkai iš Slovėnijos, bent tokius planus jie turėjo. Tikiuosi, kad svečių iš tų šalių sulauksime. Renginio metu bus surengta Aldonos Katilienės fotografijos paroda „Ringo didžiavyriai“ bei turnyro pertraukų metu koncertuos reperis Remis-Retro“, – pasakojo apie tarptautinį bokso turnyrą V. Karpačiauskas.

Dalyvavo dvejose olimpinėse žaidynėse

Vitalijus Karpačiauskas – vienas tituluočiausių Lietuvos boksininkų po Nepriklausomybės atkūrimo. 1993 m. panevėžietis tapo Europos čempionu ir buvo išrinktas geriausiu Lietuvos metų sportininku. V. Karpačiausko sąskaitoje du pasaulio čempionato medaliai – 1993 m. čempionato sidabras ir 1995 m. pirmenybių bronza.

V. Karpačiauskas dalyvavo dvejose olimpinėse žaidynėse. 1992 m. Barselonoje jis užėmė 5 vietą, o 1996 m. Atlantos žaidynėse buvo 9-as. Jau daugiau negu dešimtmetį V. Karpačiauskas dirba bokso treneriu gimtajame Panevėžyje.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

V. Čmilytė-Nielsen apie skandalą olimpiniame bokso turnyre: labai svarbu turėti aiškias taisykles

confident-noyce

Panevėžio sporto centro boksininkai – Lietuvos čempionai

confident-noyce

Lietuvos jaunių bokso čempionate panevėžietis iškovojo bronzos medalį

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau