Iš partijos pirmininko pareigų trauktis svarstęs R. Karbauskis: laikinai vadovavęs būtų A. Veryga

AutoriusMartyna Pikelytė (ELTA)FotoELTA
R. Karbauskis ir A. Veryga.

Jei „valstiečiai“ pirmajame ture nebūtų perkopę reikiamos 7 proc. kartelės, iš pirmininko posto trauktis žadėjęs Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad tokiu atveju laikinai prie partijos vairo būtų stojęs jo pavaduotojas Aurelijus Veryga.

„Pas mus pirmuoju pirmininko pavaduotoju partijoje yra Aurelijus Veryga ir jis automatiškai būtų tapęs partijos laikinuoju vadovu, jeigu aš būčiau pasitraukęs“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Pasak „valstiečių“ lyderio, A. Verygai jo darbas Europos Parlamente (EP) netrukdytų vadovauti partijai.

„Manau, kad būtų taip pat kaip (socialdemokratų lyderei – ELTA) Vilijai Blinkevičiūtei, ji vadovavo iš Briuselio labai ilgą laiką. Žmogus, kuris keturias dienas praleidžia Lietuvoje ir tris dienas Briuselyje gali šias pareigas atlikti ne ką blogiau už žmogų, kuris visą laiką būna Lietuvoje“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Nors LVŽS reikiamų 7 proc. kartelę perkopė, visgi, politikas sako dar nenusprendęs ar po Seimo rinkimų vyksiančiame „valstiečių“ suvažiavime sieks dar ketverius metus vadovauti šiai politinei jėgai.

Daugiausia palaikymo pirmajame Seimo ture daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija – 19,36 proc. balsų. Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14,99 proc. rinkėjų palaikymą, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 9,24 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 7,70 proc., o Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) – 7,02 proc. balsų.

„Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis rinkimų naktį teigė, kad jeigu jo vadovaujama partija Seimo rinkimuose neperkops 7 proc. kartelės, jis trauksis iš LVŽS pirmininko pareigų.

Galutinius Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus komisija tvirtins spalio 20 d. sekmadienį VRK posėdžio metu.

Išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių per rinkimus atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuostoliai kandidatams į Seimą: Panevėžyje vagiami reklaminiai stendai

confident-noyce

R. Žemaitaitis: esam priėmę sprendimą į jokią valdančiąją koaliciją neiti

confident-noyce

J. Razma: LSDP pozicija dėl koalicijos su konservatoriais gali keistis po antrojo turo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau