Bendradarbiavimo galia: Panevėžio verslo misijos atveria duris sėkmei

AutoriusDOVILĖ BARVIČIŪTĖFotoKLAUDIJUS KAIRYS
Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius V. Matkevičius ir „BLUE gastro“ vadovė M. Gruzdenė.

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai pastaraisiais metais aktyviai organizuoja verslo misijas, kurios atveria naujas galimybes vietiniams verslininkams. Šios misijos leidžia susipažinti su naujomis rinkomis, užmegzti vertingus kontaktus ir plėtoti ilgalaikį bendradarbiavimą.

Verslininkai, dalyvavę šiose  misijose, pastebėjo akivaizdžią naudą. Ypač sėkmingas pavyzdys – „BLUE gastro“ komanda, kurios vadovė Miglė Gruzdenė dalyvavo ne vienoje tokioje verslo misijoje. Ji teigia, kad šios išvykos ne tik prisidėjo prie naujų klientų ir partnerių paieškos, bet ir padėjo įgyti naujų žinių apie rinkos tendencijas ir geriausias praktikas turizmo, renginių organizavimo bei viešojo maitinimo srityje.

Mieste žinoma renginių organizatorė M. Gruzdenė plačiai šypsosi prisimindama šias verslo keliones, kurios atveria duris naujoms galimybėms ir suteikia malonių akimirkų. Prieš dvejus metus vykusios išvykos metu, kuri buvo organizuota išimtinai gastronomine tema, gimė graži draugystė su Ispanijos vyndariu „Vera de Estenas“.

„Iki šiol dirbame su jais ir tiekiame į Lietuvą jo šeimos gaminamus raudonuosius, baltuosius bei putojančius vynus. Smagu tai, kad ši vyninė nėra didelė, vynmedžiai auga apie 900 metrų virš jūros lygio, čia gaminamas kokybiškas vynas“, – pasakojo M. Gruzdenė.

Moteris ne tik organizuoja renginius, bet ir yra aktyvi vyno kultūros plėtotoja, naujų formų renginių įgyvendintoja. Pasak jos, verslo misijos buvo ir yra tarsi maisto ir vyno derinimo receptas, kurio ingredientai – nauji klientai, partneriai, naujos idėjos ir geras humoras!

Miglė teigia, kad susitikimai su užsienio kolegomis leido išplėsti produktų asortimentą ir pasiūlyti vyno bendruomenei smagių naujų susitikimo temų, vakarų. Be to, bendradarbiavimas su kitais verslininkais ne tik paskatino kūrybiškumą, bet ir padėjo atrasti naujas galimybes – galbūt net naują verslo nišą, kuri užsimezgė prie kavos puodelių skirtingose pasaulio šalyse. M. Gruzdenė atvirauja, kad tai dar mažai kam girdėta vadinamos mėlynosios gastronomijos – arba naujų skonių horizontų – kryptis. Ši kryptis užkoduota ir naujai plėtojamo restorano „BLUE gastro“ pavadinime. Toks judėjimas gali būti orientuotas ne tik į tvarumą, sezoniškumą, vietines tradicijas, tam tikrus eksperimentus virtuvėje, bet į bendruomenės būrimą.

„BLUE gastro“ – didžiausias vyno baras mieste, galintis pasigirti teigiamu atgarsiu visuomenėje ir miesto vyno mylėtojų bendruomenėje. Šiame bare vasarą vyko renginių ciklas „Gastro naktys“, skirtas maisto gurmanams, vyno mėgėjams ir melomanams. Rudenį startavę renginiai pavadinimu „Svečiai“ kaskart suburia tiek norinčiųjų, kad tenka uždaryti registraciją anksčiau nei buvo planuota arba skelbti pakartotinus seansus. Tai rodo, kad Aukštaitijos sostinėje gastronominė kultūra atgyja.

M. Gruzdenė džiaugiasi, kad Panevėžio verslo bendruomenė tampa vis labiau matoma ir pabrėžia, kad garsių vyndarių akiratyje atsiduriantis gimtasis miestas – kruopštaus, ilgalaikio ir nuoseklaus darbo rezultatas.

M. Gruzdenė atskleidžia – visą rudenį ir žiemą vyksiantis renginių ciklas „Svečiai“ atneša dar vieną staigmeną panevėžiečiams ir miesto svečiams. Su partneriais „Vyno klubas“ spalio 23 d. „BLUE gastro“ vyno bare organizuojame ypatingą vyno vakarienę, kurioje dalyvaus iš Prancūzijos Ronos slėnio vyninės „Marius Chapoutier“ atvykstanti atstovė. Pasiruoškite ne tik skaniems vynams, bet ir puikiai nuotaikai – tai unikali proga ne tik mėgautis gera atmosfera, geru maistu ir vynu, bet ir plėsti savo žinias vyno pasaulyje. Ruošiama penkių patiekalų vakarienė, kurios metu prie kiekvieno patiekalo bus priderinti būtent šios vyninės vynai.

Daugiau informacijos čia.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Garbės ženklu už nuopelnus susisiekimo sistemai apdovanotas Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas

confident-noyce

Lietuvos verslo moterų tinklui vadovaus panevėžietė verslininkė

confident-noyce

Verslininkai apsilankė Panevėžio ligoninėje: domėjosi naujovėmis

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau