2025 metais finansavimas keliams turėtų mažėti 11 proc. iki 784 mln. eurų

AutoriusLukas Juozapaitis (BNS)FotoBNS

Valstybės išlaidos keliams 2025 metais turėtų siekti 784 mln. eurų – 11 proc. mažiau nei šių metų planas (882 mln. eurų), rodo paskelbtas kitų metų valstybės biudžeto projektas.

Numatoma, kad 563,2 mln. eurų keliams bus skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) – 3,4 proc. mažiau nei 2024-aisiais, kai skirta 583 mln. eurų.

Dar 59,1 mln. eurų karinio mobilumo jungtims numatoma skirti iš naujo Gynybos fondo – 57,7 proc.  mažiau (šiemet – 139,8 mln. eurų), 161,2 mln. eurų – 1,3 proc. daugiau (159 mln. eurų) – iš Europos Sąjungos fondų.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, šiemet keliams realiai skirta 936 mln. eurų, tačiau iš visų šaltinių bus panaudota 1,005 mlrd. eurų.

Finansavimas keliams sumažės kitąmet numatant gauti mažiau pajamų iš laikinojo bankų solidarumo įnašo.

Lietuvos bankas yra apskaičiavęs, kad kitąmet iš solidarumo mokesčio būtų surinkta 50–70 mln. eurų, o šiemet bankai turėtų pervesti panašią sumą, kaip ir pernai – 240 mln. eurų.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pastaruoju metu ne kartą sakė, kad norint iš esmės pagerinti valstybinių kelių kokybę kasmet jiems reikėtų apie 1,3 mlrd. eurų.

Vyriausybei trečiadienį pritarus valstybės biudžeto projektui ketvirtadienį jis bus teikiamas Seimui.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

G. Nausėda: Seimui pateiktas biudžetas turi pozityvių dalykų, bet pasigendu NPD kėlimo

confident-noyce

G. Skaistė nemato „didelės erdvės“ būsimai Vyriausybei keisti 2025-ųjų biudžeto projektą

confident-noyce

LRT biudžetas kitąmet turėtų augti 7 mln. eurų – iki beveik 80 mln. eurų

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau