7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Baltarusio vilkike rastas rekordinis cigarečių kiekis, kontrabandos vertė – 2,6 mln. eurų

AutoriusBNSFotoMKT

Muitininkai ir pasieniečiai praėjusį penktadienį sulaikė didžiausią šiemet nelegalių cigarečių siuntą – 572 tūkst. pakelių įvairių Baltarusijoje gamintų cigarečių, kurių vertė siekia 2,6 mln. eurų, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pareigūnai rūkalus pareigūnai sulaikė Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, patikrinus vieną iš vilkikų, tariamai gabenusį baldus.

Penktadienį, apie 15.30 val., greitkelyje patruliavę pasieniečiai ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai vienoje iš pasienio degalinių patikrino ten stovėjusio Baltarusijos piliečio vairuojamą vilkiką „Mercedes Benz“.

Nors vairuotojas teigė į Vakarų Europą vežantis baldų krovinį, pareigūnus nustebino tai, kad puspriekabės viduje dvi galinės paletės buvo pakrautos visai ne baldais, o sausainiais.

Norėdami išsiaiškinti situaciją ir detaliai patikrinti krovinį, pareigūnai vilkiką palydėjo į Kybartų kelio postą. Ten paaiškėjo, kad visos kitos puspriekabės viduje buvusios paletės buvo pilnos dėžių su nelegaliomis cigaretėmis.

Iš viso pareigūnai rado 572 tūkst. pakelių Baltarusijoje pagamintų cigarečių „NZ Gold“, „Minsk“, „Queen Superslims“, taip pat – „Winston“ ir „Camel“. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2,6 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkikas ir juo gabentas krovinys sulaikyti, vairuotojas Kauno apylinkės teismo sprendimu suimtas trims mėnesiams.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasieniečiai sulaikė 7 asmenis, kurie, įtariama, susiję su cigarečių kontrabandos gabenimu meteorologiniais balionais

confident-noyce

Muitinės pareigūnai per sieną vežtuose moduliniuose nameliuose rado apie 0,5 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą

confident-noyce

VSAT vadas: meteorologinių balionų numušimas yra įmanomas, bet ne efektyviausias būdas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau