10.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Teismui perduota byla dėl šaudymo per vaikų futbolo treniruotę Panevėžyje: dėl incidento bus teisiami du vyrai

AutoriusIngrida Steniulienė (ELTA)FotoDELFI

Panevėžio apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą dėl šaudynių per vaikų futbolo treniruotę.

Šioje byloje 40-mečiui panevėžiečiui ir 45 metų Panevėžio rajono gyventojui pareikšti kaltinimai dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Paaiškėjo, kad per vaikų treniruotę stadione jų užsipultas vyras gynėsi šaudydamas iš pistoleto ir vieną jų pašovė, pranešė prokuratūra.

Incidentas, per kurį buvo panaudotas šaunamasis ginklas, įvyko pernai lapkritį Panevėžio centre esančiame futbolo stadione, kur tuo metu vyko vaikų treniruotė.

Treniruotę stebinčio panevėžiečio link ėmė artintis du iš matymo jam pažįstami vyrai, kurie pradėjo jį užgaulioti, o vienas jų – grasinti peiliu. Užsipultas vyras išsitraukė legaliai laikomą pistoletą ir perspėjo, kad ginklą panaudos, jei jie nesiliaus. Pamatęs, kad į perspėjimus šie nekreipia dėmesio, o antrasis atvykėlis iš užančio išsitraukė daiktą, panašų į pistoletą, panevėžietis iššovė du kartus į žemę, o trečiu šūviu pataikė vienam iš užpuolikų į koją.

Po šūvių abu užpuolikai pasišalino, o pistoleto savininkas iškvietė policiją, pranešė apie ginklo panaudojimą. Incidentas įvyko apie 16 val. Šūvius išgirdę treneriai nutraukė treniruotę, aikštėje besitreniravusius vaikus nuvedė tolyn.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.

Tyrimo metu įtarimai buvo pareikšti visiems trims asmenims – ginklo savininkui ir jį puolusiems vyrams. Tačiau, išaiškinus incidento aplinkybes, konstatuota, kad ginklas buvo panaudotas esant būtinajai ginčiai ir ikiteisminis tyrimas pistoleto savininko atžvilgiu nutrauktas.

Likusiems dviem incidento dalyviams pateikti kaltinimai dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą bei viešosios tvarkos pažeidimo veikiant bendrininkų grupėje.

Vyresniajam kaltinamajam pareikšti kaltinimai ir dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, nes per kratą jo namuose policijos pareigūnai rado kanapių.

Griežčiausia bausmė, gresianti už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrukdyti sveikatą bei viešosios tvarkos pažeidimą – laisvės atėmimas iki 2 metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Iki 2 mėnesių siūloma pailginti skundo pateikimo terminą administraciniam teismui

confident-noyce

Teismui perduota byla, kurioje du asmenys kaltinami bendrovės turto pasisavinimu

confident-noyce

Buvusių teisėjų korupcijos byloje nuosprendis bus skelbiamas kitų metų pradžioje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau