6.1 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

R. Karbauskis tikina, kad konflikto su I. Vėgėle nebus: bendradarbiavimas yra vertybinis

AutoriusBenas Brunalas (ELTA)FotoBNS
I. Vėgėlė ir R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad jo vadovaujamai politinei jėgai negresia dar vienas skilimas. Politiko teigimu, viešojoje erdvėje pasigirstantys svarstymai, kad jau dabar galima įžvelgti esamas trintis tarp R. Karbauskio ir su „valstiečiais“ į Seimą išrinktu advokatu Ignu Vėgėle, yra nepagrįsti.

„Skilimas neįvyks, nes mūsų bendradarbiavimas su Ignu Vėgėle ir jo komanda yra vertybinis. Kiekvienas mes turime savo nuomonę. Jokio konflikto nėra“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis, komentuodamas jau pirmąjį rytą po rinkimų išsiskyrusias jo ir I. Vėgėlės nuomones.

„Gandai apie mūsų mirtį buvo šiek tiek ankstyvi“, – klasikinę literatūrą cituodamas šmaikštavo R. Karbauskis.

Pirmadienį dalyvaudamas ELTA spaudos konferencijoje I. Vėgėlė aiškino, kad be jo komandos partija nebūtų perlipusi net 5 proc. kartelės. Jo teigimu, tai rodo aukšti I. Vėgėlės bendražygių reitingavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje.

„Pasirinkimas, nepaisant to, kad jis buvo labai trapus, ant 7 proc. ribos, jis nulėmė, kad šitie žmonės bus Seime“, – pirmadienį vykusioje Eltos spaudos konferencijoje kalbėjo I. Vėgėlė.

Savo ruožtu LVŽS partijos pirmininkas R. Karbauskis su tokiu advokato vertinimu nesutiko.

„Man sunku būtų atsakyti į šį klausimą – o kas būtų, jeigu būtų? Mes priėmėme sprendimą įveikinėti 7 proc., sudarėme jungtinį sąrašą. Galbūt tai buvo rizika – tai buvo mano, kaip pirmininko ir štabo vadovo, priimtas sprendimas ir, jeigu vakar nebūtų buvę 7 proc., man būtų tekę prisiimti atsakomybę ir atitinkamai daryti žingsnius, kurių šiandien daryti nereikia“, – sakė R. Karbauskis.

Nepaisant kalbų apie idėjinį artumą, 2021 m. išsiskyrė R. Karbauskio ir S. Skvernelio keliai

2021 m. išsiskyrė kartu į kadenciją pradedantį Seimą patekusių R. Karbauskio bei ekspremjero S. Skvernelio politinis kelias. Nors R. Karbauskis taip pat dažnai kalbėdavo apie vertybinį artumą, 2016 m. su „valstiečiais“ Seimo rinkimus laimėjęs ir Vyriausybės vadovu tapęs S. Skvernelis 2021 m. rudenį pranešė apie pasitraukimą iš LVŽS frakcijos bei paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė ir būrys kitų politikų. Vėliau buvo įkurta partija „Vardan Lietuvos“. R. Karbauskis tokį žingsnį pavadino išdavyste, o patį S. Skvernelį nevengia vadinti politiku, neturinčiu vertybių.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

V. Čmilytė-Nielsen: pagal dabartinę situaciją koalicija iš trijų partijų sunkiai lipdosi

confident-noyce

S. Skvernelis: konservatoriai po Seimo rinkimų neturi galimybių formuoti koalicijos

confident-noyce

Seimas linkęs pritarti siūlymui drausti priešiškose valstybėse veikiančioms įmonėms dalyvauti viešuosiuose pirkimuose

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau