7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Naujamiestyje rekonstruojamas pastatas gali tapti miestelio puošmena

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖ
FotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ
Naujamiestyje rekonstruojamas pastatas gali tapti miestelio puošmena.

Panevėžio rajone, Naujamiestyje, parduodamas arba nuomojamas rekonstruojamas dviejų aukštų mūrinis pastatas J. Basanavičiaus gatvėje. Šiame pastate kadaise veikė mokykla, o perkėlus mokyklą į kitą vietą, jame vėliau įsikūrė bendrabutis.

Rekonstruojamo namo pardavimu arba nuoma rūpinasi nekilnojamojo turto (NT) firma „Ober-Haus“. Namas pastatytas 1912 metais valsčiaus lėšomis, bet, nors pastatas senas, nėra įrašytas į kultūros paveldo sąrašus.

NT brokerė Živilė Repšienė naujienų portalui JP teigė, kad rekonstruojamas gyvenamosios paskirties pastatas gali būti pritaikytas senelių globos namams.

„Pastatas bus išnuomojamas arba parduodamas visiškai įrengtas, šiuo metu vykdomi rekonstrukcijos darbai. XX a. pradžios statinys rekonstruojamas ir taps miestelio puošmena. Pastato plotas – 599 m². Sklypas – 20 arų. Pastatas yra centrinėje miestelio dalyje, šalia bažnyčios. Bus įrengta 15 kambarių su atskirais vonios kambariais. Pirmame aukšte valgykla, poilsio-skaitymo zona. Antrame aukšte – taip pat kambariai. Teritorijoje dar statomi 65 m² ir 80 m² ūkinės paskirties pastatai. Gražiai sutvarkyta aplinka, auga brandūs medžiai. Nuomos kaina – 5,5 tūkst. eurų mėnesiui, o pardavimo – pusė milijono eurų“, – aiškino brokerė ir teigė, kad pastatų jau domisi pirkėjai.

Rekonstruojamo pastato savininkas bendrovės „Daviska“ vadovas Paulius Budavičius aiškino, kad negalįs teigti, jog rekonstruojamame name tikrai bus senelių namai.

„Kol statome ir rekonstruojame, negalime įvadinti, kas bus. Pabaigus darbus pastatas bus parduodamas, bet tuo užsiima NT agentūra. Jie atsakingi, o, kai turėsime realų pirkėją, tuomet bus galima pasakyti, kas bus šiame name. Baigti darbus planuojame 2025 metų birželio mėnesį“, – nedaugžodžiavo P. Budavičius.

Tuo tarpu Naujamiesčio seniūnijos seniūnas Jonas Sankaitis pasidžiaugė, kad 112 metų pastatas bus rekonstruojamas.

„Naujamiestyje atsiras puikiai rekonstruotas pastatas, kuriame kadaise buvo mokykla. Joje ir man teko mokytis. Jeigu baigus rekonstrukcijos darbus ten atsiras senelių namai, bus labai gerai. Tai bus puiki vieta seneliams, nes įrengti bus patogioje vietoje“, – sakė seniūnas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

A. Boso namas Vilniaus rajone nugriautas, teisme dar ginčijamasi dėl statybų ekspertizės

confident-noyce

Panevėžio centrinę dalį darko šimtametis avaringas pastatas: apleistas namas kelia grėsmę

confident-noyce

Varėnos savivaldybė vėl sieks gauti lėšų atkurti istorinį Vazos namą Merkinėje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau