7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Seimas leido atlaisvinti kanapių sėklų įvežimą į Lietuvą

AutoriusbnsFotofreepik.com

Seimas supaprastino reikalavimus kanapių produktų ir jų gaminių tiekėjams. Teigiama, kad įteisinus naują tvarką daugiausia šio augalo sėklų būtų įvežama iš Ukrainos.

Parlamentarai tokias Pluoštinių kanapių įstatymo pataisas priėmė 70 Seimo narių balsavus už, 3 – prieš bei dar 20-čiai susilaikius.

Pakeitimai leis mokslo ir studijų institucijoms iš trečiųjų šalių be importo licencijos įvežti ribotą kiekį – ne daugiau kaip 6 kilogramus – Europos Sąjungoje (ES) neįteisintų pluoštinių kanapių veislių sėklų moksliniais ar selekcijos tikslais.

Tokiu būdu Lietuvoje bus leidžiama auginti daugiau pluoštinių kanapių veislių, plečiamos jų panaudojimo galimybės.

Grupės valdančiųjų registruotomis pataisomis panaikinamas reikalavimas įmonėms, tiekiančioms Lietuvos rinkai pluoštinių kanapių produkciją, turėti pažymą, patvirtinančią, kad kitose ES šalyse pagaminti produktai ir jų gaminiai gauti ar pagaminti iš pluoštinių kanapių, kuriose psichiką veikiančio tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis neviršija leidžiamos 0,3 proc. ribos.

Anot iniciatorių, šie pakeitimai ypač reikalingi mokslinių tyrimų įmonėms, daugiausia gaminančioms sveikatos ir kosmetikos gaminius.

Buvęs žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas yra sakęs, kad pataisos svarbios Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centrui, siekiant auginti ir tirti naujas kanapių veisles.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Liberalų sąjūdis antrajame ture nerems vienos partijos kandidatų, spręs skyriai

confident-noyce

Seimas: bankrutavusiųjų baudos bus nurašomos pagal taisykles, galiojusias bankroto metu

confident-noyce

LSDP ir „valstiečiai“ sutarė remti vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau