7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Seimas nustatė pirmalaikių Jonavos mero rinkimų datą – kitų metų kovo 16-ąją

Autoriusbns
Fotobns

Seimas paskyrė pirmalaikių tiesioginių Jonavos mero rinkimų datą.

Naują vadovą jonaviškiai rinks 2025 metų kovo 16 dieną. Tokiai datai pritarė 86 parlamentarai.

Naujų rinkimų šioje savivaldybėje prireikė įsigaliojus Apeliacinio teismo sprendimui, kuriuo Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius liko pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Teismas M. Sinkevičiui skyrė 12,5 tūkst. eurų baudą ir uždraudė trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Tuo remdamasi Vyriausioji rinkimų komisija panaikino M. Sinkevičiaus, Jonavos rajono mero, įgaliojimus.

Teismai pripažino, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru M. Sinkevičius savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos, pakirto pasitikėjimą mero institucija.

Politikas kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla.

Po pateiktų kaltinimų M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.

Jonavos rajono mero pareigas jis ėjo 2011–2016, 2019–2023 metais, pernai vėl į jas išrinktas. 2016–2017 metais jis buvo ūkio ministras.

Panaikinus M. Sinkevičiaus įgaliojimus Jonavos rajono savivaldybės taryba laikinai eiti mero pareigas pavedė jo tėvui, socialdemokratui Rimantui Sinkevičiui.

Pastarasis buvo išrinktas į naująjį Seimą bei BNS teigė planuojantis tapti parlamentaru. Anot politiko, Jonavos rajono savivaldybės tarybai teks ieškoti naujo laikinojo mero iki pirmalaikių mero rinkimų.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

LSDP ir „valstiečiai“ sutarė remti vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse

confident-noyce

A. Širinskienė: be „Nemuno aušros“ bus sudėtinga sudaryti stabilią centro kairės koaliciją

confident-noyce

V. Adamkus: prezidentas neturi kištis formuojant valdančiąją koaliciją

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau