7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

ŽŪM siūlo keisti palūkanų kompensavimo taisykles: išmokos ūkininkus pasiektų kartą per mėnesį

AutoriuseltaFotoFREEPIK.COM

Žemės ūkio ministerija siūlo keisti palūkanų kompensavimo taisykles. Įvedus pakeitimus, išmokos ūkininkus pasiektų ne kas ketvirtį, kaip iki šiol, o kas mėnesį, praneša ministerija.

„Apyvartinės lėšos ūkininkams yra labai svarbios dėl nenumatytų išlaidų susidūrus su nepalankiais klimato reiškiniais. (…) Tokios lėšos svarbios atsiskaitymams už paslaugas, prekes bei darbo jėgą. Todėl atsižvelgę į ūkininkų prašymus ir siekdami, kad palūkanų kompensacijos greičiau pasiektų pagalbos gavėjus, siūlome, kad palūkanų kompensacijų išmokėjimas vyktų kartą per mėnesį vietoje dabar nustatyto kompensavimo kas ketvirtį“, – teigė žemės ūkio viceministras Vytenis Tomkus.

Ministerijos duomenimis, taisyklių pakeitimas turėtų įsigalioti jau šių metų lapkričio 1 d.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

V. Augustinavičius: skubių sprendimų iš ECB dėl palūkanų normų mažinimo tikėtis nereikėtų

confident-noyce

LB vadovas palūkanų mažinimo šiemet tikisi rugsėjį ir gruodį

confident-noyce

Ekonomistai įvertino ECB sprendimą mažinti bazines palūkanų normas: tokio žingsnio rinkos tikėjosi jau kurį laiką

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau