7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Iš pareigų atleista neblaivi vairavusi Marijampolės prokurorė D. Kavaliauskienė

AutoriusIngrida Steniulienė (ELTA)
FotoDELFI

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė iš tarnybos prokuratūroje pirmadienį atleido Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorę Daivą Kavaliauskienę. Ši prokurorė buvo sustabdyta vairuojanti neblaivi, jai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Kaip pranešė prokuratūra, sprendimas priimtas gavus rugsėjo 20 dieną generalinės prokurorės pavedimu pradėto tarnybinio patikrinimo išvadą dėl konstatuoto šiurkštaus tarnybinio pažeidimo – automobilio vairavimo esant neblaiviam, ir susipažinusi su motyvuotu teikimu dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad D. Kavaliauskienė, būdama valstybės pareigūne ir privalėdama saugoti gerą prokuroro vardą, laikytis profesinės etikos principų bei kitų teisės aktų reikalavimų, rugsėjo 20-osios rytą, apie 6.57 val., vairavo asmeninį automobilį būdama neblaivi (0,61 promilės), tai užfiksavo vairuotojų blaivumo patikrinimą atlikę policijos pareigūnai.

Tarnybinio patikrinimo metu įvertinta, kad toks poelgis pažemino prokuroro vardą, sumenkino prokuratūros autoritetą bei pažeidė Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymo, Prokurorų etikos kodekso bei kitų teisės aktų reikalavimus.

Atlikus tarnybinį patikrinimą generalinei prokurorei pateikta tarnybinio patikrinimo išvada bei motyvuotas teikimas, kuriame siūloma taikyti griežčiausią tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Buvusi kandidatė į Vilniaus merus E. Radvilė sustabdyta neblaivi prie vairo, automobilyje – mažametė dukra

confident-noyce

Klaipėdos progimnazijos direktorė įtariama neblaivi buvusi darbe

confident-noyce

Neblaivi vairuotoja pati kreipėsi į pareigūnus

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau