7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

R. Karbauskis nežino, ar kandidatuos į partijos pirmininkus: reikia išsimiegoti ir tada spręsti

AutoriusMartyna Pikelytė (ELTA)FotoBNS
R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako dar neapsisprendęs, ar po Seimo rinkimų vyksiančiame „valstiečių“ suvažiavime sieks dar ketverius metus vadovauti šiai politinei jėgai.

„Ar aš kandidatuosiu į partijos pirmininkus? Tikriausiai, reikia dar vieną naktį išsimiegoti ir po to nuspręsti, ką daryti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas kartoja, kad jei „valstiečių“ sąrašas nebūtų perkopęs reikiamos 7 proc. kartelės, jis prisiimtų atsakomybę ir nebekandidatuotų į pirmininkus.

„Jeigu nebūtų 7 proc., tai tikrai nekandidatuočiau. Bet dabar nežinau. Kolegų reakcija nėra negatyvi, ji pozityvi. Tie 7 proc. visus labai pradžiugino. Atrodau kaip laimingiausias partijos lyderis šiuose rinkimuose“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija – 19,36 proc. balsų.

Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14, 99 proc. rinkėjų palaikymą.

Kitame Seime taip pat bus Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 9,24 proc. balsų, Liberalų sąjuūdis – 7,70 proc. balsų ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) – 7,02 proc. balsų.

Išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Preliminariais VRK duomenimis, jau pirmajame ture išrinkti 8 vienmandatininkai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Per pusmetį partijoms priklausančių žmonių skaičius sumažėjo

confident-noyce

LSDP toliau lyderiauja reitinguose, išaugo „Nemuno aušros“ populiarumas

confident-noyce

S. Skvernelis įvertino siūlymą LKP paskelbti nusikalstamas veikas vykdžiusia organizacija: tai dirbtinio priešo ieškojimas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau