3.2 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

„Nemuno aušros“ narė A. Širinskienė: turėti 20 žmonių frakciją yra pakankamai realios

AutoriusAugustė Lyberytė (ELTA)FotoELTA
A. Širinskienė.

Seimo rinkimuose debiutavusios „Nemuno aušros“ narė Agnė Širinskienė sako – po antrųjų turų vienmandatėse apygardose realu, kad jos atstovaujama politinė jėga iškovos 20 mandatų naujame parlamente.

„Tolesnis darbas ir visos jų peripetijos dėliosis po antrojo turo, nes kaip, matome, tiesiog antrajame ture tikrai turime kolegų, kurie turi šansus laimėti. Galimybės turėti 20 žmonių frakciją yra pakankamai realios“, – ELTA spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija – 19,36 proc. balsų. Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14,99 proc. rinkėjų palaikymą.

Kitame Seime taip pat bus Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 9,24 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – sulaukęs 7,70 proc. balsų ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS), pelnę 7,02 proc. balsų.

Išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Preliminariais VRK duomenimis, jau pirmajame ture išrinkti 8 vienmandatininkai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

A. Širinskienė: be „Nemuno aušros“ bus sudėtinga sudaryti stabilią centro kairės koaliciją

confident-noyce

V. Adamkus: prezidentas neturi kištis formuojant valdančiąją koaliciją

confident-noyce

L. Mažylis apsispręsti dėl Seimo ir EP mandatų ketina tik po antrojo turo: turiu įveikti savo varžovę Savanorių apygardoje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau