7.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Panevėžio vakarinėje apygardoje dėl parlamentaro mandato antrajame ture rungsis I. Gaižiūnas ir A. Busila

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖ
FotoLRS
I. Gaižiūnas ir A. Busila.

Panevėžio vakarinėje vienmandatėje apygardoje į Seimo rinkimų antrąjį turą pateko konservatorių atstovas Ignas Gaižiūnas ir socialdemokratas Andrius Busila.

Už I. Gaižiūną balsavo 20,85 proc. rinkėjų, o už A. Busilą – 17,26 proc. rinkėjų.

Trečiasis liko dabartinis parlamentaras „valstietis“ Deividas Labanavičius su 17,21 proc. balsų.

Panevėžio vakarinėje vienmandatėje apygardoje savo kandidatūrą taip pat iškėlė liberalas Algimantas Kolpertas, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) atstovas Alfonsas Lupeikis, „darbietis“ Alvidas Meištas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Arvydas Skorupskas, Lietuvos žaliųjų partijos kandidatas Mantas Leliukas, politinės partijos „Nemuno aušra“ atstovas Julius Limantas, Laisvės partijos atstovė Santa Vaškevičienė bei Nacionalinio susivienijimo kandidatas Tomas Rutkauskas.

Spalio 13 d. vykusio pirmojo Seimo rinkimų turo metu savo balsą atidavė 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Seimas nustatė pirmalaikių Jonavos mero rinkimų datą – kitų metų kovo 16-ąją

confident-noyce

LSDP ir „valstiečiai“ sutarė remti vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse

confident-noyce

A. Širinskienė: be „Nemuno aušros“ bus sudėtinga sudaryti stabilią centro kairės koaliciją

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau