10.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Seimo NSGK pritaria siūlymui medžiotojams kompensuoti visuomenės poreikiams paimtus plotus

AutoriusŽygimantas Šilobritas (ELTA)
FotoFREEPIK.COM

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė įstatyminėms pataisoms, kuriomis siūloma nustatyti tvarką, kaip visuomenės poreikiams paimami medžioklės plotai gali būti kompensuojami.

Taip reaguojama į medžiotojų nepasitenkinimą, kadangi jų plotai patenka į planuojamų įrengti Tauragės ir Šilalės karinių poligonų teritoriją.

„Šis įstatymas yra taisomas Seimo narių iniciatyva ir Aplinkos apsaugos ministerijos. Būtent tam, kad patenkinti Tauragės rajono medžiotojų būrelių poreikius“, – NSGK posėdžio metu pristatė komiteto pirmininkas Arvydas Pocius.

Todėl norima Medžioklės įstatymą papildyti nuostata, kad įkūrus poligonus teisę juose medžioti praradusiems žmonėms kaip kompensaciją būtų skiriami plotai neturintys naudotojo, skirti profesionaliai medžioklei, mokslui ar mokymams.

„Esmė būtent ir yra, kad netekus teritorijų būtų kompensuota naudojantis neturinčiais naudotojų, profesionalios medžioklės ar mokymo tikslams skirtais plotais“, – aiškino vienas iš projekto iniciatorių, parlamentaras Romualdas Vaitkus.

Šiuo įstatymo pakeitimus parengė Seimo nariai Simonas Gentvilas, Romualdas Vaitkus, Jonas Gudauskas ir Ričardas Juška.

ELTA primena, kad svarstyti Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtą įstatymo projektą dėl naujų poligonų steigimo Tauragės ir Šilalės rajonuose Seimas pradėjo liepą. Praėjusią savaitę įstatymo projektui pritarė papildomi Aplinkos apsaugos ir Kaimo reikalų komitetai. Projektui svarstymo ir priėmimo stadijose dar turės pritarti Seimas.

Skelbiama, jog poligonai nebus visiškai uždaros karinės teritorijos, juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika.

Anksčiau ministerijos atstovai yra nurodę, kad poligonų statybų darbai prasidėtų iš karto po to, kai specialusis įstatymas būtų patvirtintas parlamente.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

S. Skvernelis: konservatoriai po Seimo rinkimų neturi galimybių formuoti koalicijos

confident-noyce

Seimas linkęs pritarti siūlymui drausti priešiškose valstybėse veikiančioms įmonėms dalyvauti viešuosiuose pirkimuose

confident-noyce

R. Karbauskis tikina, kad konflikto su I. Vėgėle nebus: bendradarbiavimas yra vertybinis

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau