14.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Seimo NSGK pritaria siūlymui steigti Tauragės ir Šilalės karinius poligonus

AutoriusDominykas Datkūnas (ELTA)FotoBNS

Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pritarė įstatyminėms pataisoms, kuriomis siūloma steigti karinius poligonus Tauragės ir Šilalės rajonuose. Posėdžio metu buvo svarstomos Seimo kanceliarijos Teisės departamento pastabos, merų, piliečių ir kitų suinteresuotų asmenų pasiūlymai, į daugumą kurių komitetas atsižvelgė.

Komiteto išvadai posėdžio metu buvo pritarta bendru sutarimu.

Pažymėtina, kad komitetas pritaria siūlymams atitraukti poligonų teritorijos ribas nuo gyvenviečių, poilsio zonų bei kapinių. Iš viso, komitetas siūlo sumažinti bendrą poligonų plotą 900 hektarų. Jei Seimas pritars siūlomoms korekcijoms, Tauragės karinis poligonas užims 3,73 tūkst. ha plotą, o Šilalės karinis poligonas – 2,26 tūkst. ha.

Tuo tarpu komitetas nepritarė siūlymui apibrėžti dalį Tauragės karinio poligono ploto kaip mokymų lauką bei sumažinti galimas išmiškinimo apimtis poligonų teritorijose nuo 15 proc. iki 5 proc.

ELTA primena, kad svarstyti Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtą įstatymo projektą dėl naujų poligonų steigimo Tauragės ir Šilalės rajonuose Seimas pradėjo liepą. Praėjusią savaitę įstatymo projektui pritarė papildomi Aplinkos apsaugos ir Kaimo reikalų komitetai. Projektui svarstymo ir priėmimo stadijose dar turės pritarti Seimas.

Skelbiama, jog poligonai nebus visiškai uždaros karinės teritorijos, juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika.

Anksčiau ministerijos atstovai yra nurodę, kad poligonų statybų darbai prasidėtų iš karto po to, kai specialusis įstatymas būtų patvirtintas parlamente.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

V. Landsbergis naujam Seimui linki neprarasti proto

confident-noyce

D. Grybauskaitė išreiškė pilietinę valią Seimo rinkimuose: balsą atidavė Berlyne

confident-noyce

V. Adamkus iš naujo Seimo tikisi reformų švietime, medicinoje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau