14.5 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Į Panevėžį kviečia paskutiniai Senvagės fontano šviesų ir projekcijų pasirodymai šį sezoną

AutoriusJP
FotoGEDIMINAS KARTANAS

Šį savaitgalį panevėžiečiai ir miesto svečiai turės paskutinę progą šiais metais pasimėgauti Senvagės fontano muzikine šviesų ir projekcijų programa. Spalio 10–12 dienomis (ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį) vakarinės programos prasidės 20 val., o šis savaitgalis – išskirtinė galimybė išvysti visus tris įspūdingus vandens, šviesos ir muzikos sintezės spektaklius.

Atėjusieji galės grožėtis naujausiu režisieriaus Linarto Urniežiaus kūriniu „Meno ritmu“, kuris buvo pristatytas per Panevėžio miesto gimtadienį. Šis animuotas filmas, įkvėptas tapybos, muzikos ir teatro, sukuria audiovizualinę kelionę ant vandens, kurioje atgyja šiuolaikinio lietuvių menininko Stasio Eidrigevičiaus kūrinių personažai. Režisierius filmą kūrė bendradarbiaudamas su „Stasys Museum“, o jo trukmė – 20 minučių.

Kitas kūrybinės grupės darbas – vaizdo projekcija apie aplinkos pokytį per žmonijos istoriją ir ateities prognozes. Šviesų, muzikos ir vaizdo derinys pasakoja apie skaitmeninių technologijų ir robotizacijos poveikį pasauliui. Šis pasirodymas truks iki 20 minučių.

Paskutinis pasirodymas – Panevėžio miesto istorijos projekcija ant vėduoklės formos vandens ekrano. Keturios trumpos istorijos apjungia Panevėžiui svarbius simbolius ir architektūrinius elementus. Projekcijos trukmė – iki 30 minučių.

Dieninė fontano programa veiks spalio 9 ir 13 dienomis nuo 10 iki 22 val., o spalio 10–12 dienomis – nuo 10 iki 23 val.

Senvagės fontanas, veikiantis tik šiltuoju sezonu, rudenį yra išmontuojamas dėl integruotos išmaniosios valdymo įrangos, jautrios šalčiams. Fontanas grįš į Senvagę pavasarį, kai leis orai. Tuo tarpu, Kultūros ir poilsio parko bei Laisvės ir Nepriklausomybės aikščių fontanai veiks tol, kol leis oro sąlygos.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Senvagės fontano animuota projekcijų programa – nuo ketvirtadienio iki šeštadienio

confident-noyce

Žolinių vakarą – net dvi Senvagės fontano vaizdo projekcijų programos

confident-noyce

Šviesios naktys laikinai koreguoja Senvagės fontano projekcijų pasirodymus

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau