17.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

A. Bilotaitė: Vyriausybei pateikti teisės aktų projektai dėl ginklo panaudojimo, stabdant meteorologinius balionus

AutoriusGytis Pankūnas (ELTA)FotoELTA
A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) parengė įstatymo projektus, kuriais siūlo numatyti šaunamųjų ginklų panaudojimą, siekiant sustabdyti meteorologiniais balionais gabenamą kontrabandą.

Apie tai lankydamasi Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardoje pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Vidaus reikalų ministerija parengė ir jau pateikė Vyriausybei, ir visoms suinteresuotoms suderinti apie 10 teisės aktų. Jie yra susiję su ginklo ar kitų priemonių panaudojimu, naikinant tokius meteorologinius balionus, suteikiant šitą teisę ne tik Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, bet ir kitoms institucijoms pagal poreikį, įsivertinus atitinkamai situaciją“, – sakė A. Bilotaitė.

Anot jos, VRM pateiktais įstatymo projektais kartu siūloma įtvirtinti, kad tokie objektai, kaip meteorologiniai balionai, negalėtų patekti į strateginių objektų oro erdvę.

„Kiti (teisės aktų pakeitimo – ELTA) projektai susiję su strateginių objektų apsauga, tai yra neskraidymo zona, kad kiti objektai, tame tarpe – ir meteorologiniai balionai, negalėtų būti virš strateginių objektų oro erdvės“, – dėstė ministrė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

K. Budrys apie kontrabandą balionais: nėra vienos kulkos, kuri išspręstų šią problemą

confident-noyce

Pasieniečiai pričiupo Šalčininkų gyventoją ir sulaikė 13 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

confident-noyce

A. Bilotaitė stebisi opozicijos kritika dėl meteorologinių balionų: jie viską žinojo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau