10.6 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

V. Čmilytė-Nielsen tikisi „adekvačių politikų“ Seime, išlaikyti vakarietišką kryptį

AutoriusKarolina Ambrazaitytė (BNS)FotoBNS
I. Čmilytė-Nielsen.

Iš anksto Seimo rinkimuose balsavusi Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi, jog į parlamentą bus išrinkti „adekvatūs politikai“ ir išlaikyta vakarietiška politikos kryptis.

„Man atrodo svarbu, kad šiuose rinkimuose ypatingai būtų kuo daugiau sveiko proto, adekvačių politikų Seime“, – antradienį žurnalistams Lukiškių aikštėje Vilniuje sakė partijos pirmininkė.

„Aš tikiu, kad racionali politika nugalės. Natūralu, kad pasikeitimų gali būti, gal būti šiek tiek labiau fragmentuotas Seimas. (…) Bet taip pat tvirtai tikiu, kad mes išlaikysime vakarietišką kryptį ir liberalios demokratijos pagrindus, kas ir yra Lietuvos sėkmės raktas“, – kalbėjo ji.

Daliai partijų koalicijoje matant liberalus kaip potencialius partnerius, V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad tai gebėjimo telkti nuopelnas.

„Gebėjimas telkti ir veikti nekonfliktuojant politikoje yra tikrai privalumas“, – teigė partijos lyderė.

„Mes tiesiog sugebėjome per ketverius metus būdami koalicijoje, labai sudėtingomis sąlygomis nesusipykti su visais. Manau, kad dėl to kai kas mus įvardija kaip galimus partnerius“, – pridūrė ji.

Paklausta apie prezidento Gitano Nausėdos vykdomus susitikimus su politinių jėgų atstovais, į kuriuos vis dar nebuvo pakviestas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis, V. Čmilytė-Nielsen dar kartą pabrėžė nematanti šių susitikimų prasmės.

„Aš jau esu sakiusi, kad šie susitikimai, dar neįvykus net pirmajam rinkimų turui, nėra itin prasmingi, nes apie koalicijas reikės kalbėti jau kai paaiškės kam Lietuvos žmonės suteikė pasitikėjimą. Manau, kad prezidentas vėliau susitiks su visomis jėgomis“, – kalbėjo politikė.

Šalies vadovas jau susitiko su socialdemokratų vadove Vilija Blinkevičiūte, „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu, demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininku Sauliumi Skverneliu, Liberalų sąjūdžio lydere V. Čmilyte-Nielsen, Laisvės partijos pirmininke Aušrine Armonaite ir Lietuvos regionų partijos pirmininku Jonu Pinskumi.

Naujausios visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad už Liberalų sąjūdį balsuotų 5,2 proc. rinkėjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

G. Nausėda: balsavau už tai, kad būtų mažiau arogancijos ir mažvaikiškumo

confident-noyce

J. Pinskus bendrą koaliciją matytų su dabartine opozicija: lemiamais momentais sutardavome

confident-noyce

Dėl partnerystės klausimo Laisvės partijai kritiką žeria ir opozicija, ir bendražygiai: A. Armonaitę palygino su R. Karbauskiu

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau