17.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Už paramą policijai – Policijos generalinio komisaro įvertinimas Panevėžio rajono merui

AutoriusJPFotoPANEVĖŽIO RAJONO SAVIVALDYBĖ
A. Pocius.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla apdovanojo Panevėžio rajono savivaldybės merą Antaną Pocių  ženklu „Už paramą policijai“. Šis ženklas teikiamas asmenims, kurie padėjo policijai palaikant viešąją tvarką, stiprinant teisėtvarką, atskleidžiant ir užkardant nusikalstamas veikas.

Meras sako, kad šis įvertinimas – visos Savivaldybės nuopelnas, įvairiomis programomis ir priemonėmis nuosekliai prisidedant prie saugios aplinkos kūrimo, policijos prestižo didinimo.

Panevėžio rajono savivaldybė policiją remia įgyvendindama dvi programas.

Pagal Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės programą nuo 2006 m. vykdomas tęstinis projektas „Būk saugus“. Projektas svarstomas ir tvirtinamas Nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos posėdyje. Programai, kuri orientuota į policijos veiklas su rajono bendruomenėmis, kasmet iš Savivaldybės biudžeto skiriama 11 tūkst. Eur.

Tęstinis projektas „Būk saugus“ skirtas propaguoti bendruomenių saugumo idėją, diegti gyventojams savisaugos ir turto apsaugos įgūdžius, sudaryti saugias gyvenimo sąlygas.

Dar vienas projektas „Jauskitės saugūs – teritoriją stebi vaizdo kameros“ vykdomas problemiškose seniūnijų gyvenviečių vietose įrengiant vaizdo kameras, užtikrinančias saugumą.

Savivaldybė taip pat padeda policijai spręsti specialistų trūkumo problemą.

Siekiant  paskatinti jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją, o baigus studijas atvykti dirbti į Panevėžio kraštą, 2023 m. rugsėjo mėn. sudaryta Savivaldybės ir  Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK0 bendradarbiavimo sutartis. Ją parašais patvirtino meras A. Pocius ir Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas.

Sutartyje numatytos konkrečios skatinimo ir finansavimo priemonės, pritraukiant specialistus.

Pagal šią programą skatinama mokymo įstaigas baigusius ir jau tarnaujančius  pareigūnus pasirinkti dirbti  Panevėžio apskrities VPK Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariate. Kiekvienam atvykstančiam tarnauti į Panevėžio apskrities VPK išmokama vienkartinė skatinimo išmoka – 5 tūkst. Eur (atskaičius mokesčius). Pasinaudojęs šia skatinimo  priemone, atvykstantis tarnauti pareigūnas įsipareigoja eiti pareigas Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariate ne trumpiau kaip 3 metus nuo tarnybos pradžios ir ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu.

Šiai programai šiais metais iš Savivaldybės biudžeto skirta 41 tūkst. 200 Eur. Jau išmokėta per 35 tūkst. Eur ir įdarbinti 7 pareigūnai.

„Su policijos komisariatu bendradarbiaujame jau daug metų įgyvendindami įvairias prevencijos programas, tad negalėjome likti abejingi ir opiai pareigūnų trūkumo problemai. Suprantame, kad Savivaldybės skiriama finansinė parama staigaus lūžio nepadarys, tačiau taps, tikėkimės, svarbiu žingsniu įgyvendinant vieną iš Savivaldybės savarankiškųjų funkcijų – dalyvavimą užtikrinant viešąją tvarką“,– teigia meras A. Pocius.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Žiniasklaida: galimai neblaivus automobilį vairavęs policijos pareigūnas trenkėsi į stulpą

confident-noyce

Panevėžio policijos pareigūnai vairuotojams dovanojo ultragarsinius švilpukus

confident-noyce

Girtas vairuotojas bandė pabėgti nuo policijos

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau