17.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Teismas nutraukė Radviliškio tarybos nariui J. Baubliui iškeltą bylą dėl nepagrįsto praturtėjimo

AutoriusGytis Pankūnas (ELTA)FotoFREEPIK.COM

Šiaulių apylinkės teismas patvirtino taikos sutartį tarp Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro ir Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario Jurgio Baublio byloje dėl nepagrįsto praturtėjimo ir nutraukė bylą.

Kaip skelbiama Šiaulių apylinkės teismo pranešime spaudai, sutarta, kad J. Baublys į Radviliškio rajono savivaldybės biudžetą grąžins beveik 11 325 eurus, kurie jam buvo išmokėti kaip išlaidos, patirtos 2019–2023 m., vykdant tarybos nario pareigas. Minėtą sumą J. Baublys įsipareigojo sumokėti per 12 mėnesių, t. y. iki 2025 m. rugsėjo 31 d. Politikas įsipareigojo kiekvieno mėnesio 15 dieną į Radviliškio rajono savivaldybės administracijos atsiskaitomąją sąskaitą perves po beveik 944 eurus.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras, ginantis viešąjį interesą, siekdamas kilusį ginčą išspręsti taikiai ir nedidinti bylinėjimosi išlaidų, šia taikos sutartimi atsisakė savo reikalavimų dėl dalies ieškinio, t. y. dėl 562 eurų, atsižvelgus į didesnį kuro sunaudojimą, nes J. Baublio naudoti automobiliai nebuvo nauji. Šalys neatlygins viena kitai šioje civilinėje byloje patirtų bylinėjimosi išlaidų.

Šiaulių apylinkės teismo patvirtinta taikos sutartis laikoma vykdytinu dokumentu ir tolesnis ginčas dėl to paties dalyko nėra galimas.

Pagal J. Baublio pateiktus dokumentus, patirtas išlaidas per 2019–2023 m. kadenciją sudarė degalai, tai yra dyzelinas – 10 602 eurai, benzinas – 2 133 eurai ir dujos – 390 eurų bei transporto remonto išlaidos – 2 595 eurai ir kanceliarinės išlaidos – 138 eurai Dalis minėtų išlaidų – dėl degalų įsigijimo ir automobilių remonto – buvo nepagrįstai pripažintos išlaidomis, susijusiomis su tarybos nario veikla.

Šiaulių apylinkės teismo nutartis gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Čekiukų“ byloje nuteistas dar vienas Jonavos politikas: tarybos narys Ž. Galimovas neteks pareigų ir mokės baudą

confident-noyce

Nuteistas įmonės turtą pasisavinęs telšiškis

confident-noyce

Apeliacinis teismas nuosprendį dėl Panevėžio mero piktnaudžiavimo skelbs spalio pabaigoje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau