11.2 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Panevėžio policijos pareigūnai vairuotojams dovanojo ultragarsinius švilpukus

AutoriusJPFotoPOLICIJOS

Siekiant atkreipti transporto priemonių vairuotojų dėmesį į pavojų, keliamą į važiuojamąją kelio dalį netikėtai išbėgusių laukinių gyvūnų, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai  vykdė prevencinę socialinę akciją „Švilpukas saugo“.

Akcijos tikslas – mažinti transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais, kurti saugią aplinką eismo dalyviams ir saugoti gyvūnus.

Per pastaruosius penkerius metus dėl susidūrimų su laukiniais gyvūnais vairuotojai yra patekę į ne mažiau kaip 5 800 eismo įvykių, ypač spalį, lapkritį ir gruodį.

Pernai šiuo laiku įvyko daugiau kaip 2 000, užpernai – 1 600 susidūrimų su gyvūnais.

„Dažniausiai tokių susidūrimų metu tik apgadinamos transporto priemonės, tačiau žūsta gyvūnai, būna, kad nukenčia ir žūva žmonės. Kelios minutės ultragarsinio švilpuko montavimui gali padėti jums to išvengti. Be to, būtina pasirinkti saugų greitį, būti atidiems, ypač miškingose, neaptvertose kelio atkarpose, stebėti kelio ženklus“, – rašoma Panevėžio policijos išplatintame pranešime.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Žiniasklaida: galimai neblaivus automobilį vairavęs policijos pareigūnas trenkėsi į stulpą

confident-noyce

Girtas vairuotojas bandė pabėgti nuo policijos

confident-noyce

Spalį vairuotojų laukia intensyvūs reidai: policija paskelbė, ką ir kada tikrins

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau