17.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Nuteistas įmonės turtą pasisavinęs telšiškis

AutoriusBNSFotoFREEPIK.COM

Teismas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei turto pasisavinimo pripažino vienos bankrutuojančios Telšių bendrovės buvusį vadovą, pranešė Generalinė prokuratūra.

Šiaulių apygardos teismas įpareigojo jį sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.

Miško tvarkymo darbais užsiėmusi įmonė į teisėsaugos akiratį pateko 2022 metais. Nustatyta, kad nuo 2020 metų vasario iki 2022 metų sausio įmonėje apgaulingai tvarkyta buhalterinė apskaita. Bendrovės direktorius tyčia nepateikė buhalteriui duomenų apie daugiau nei 29 tūkst. eurų gautas pajamas, taip pat šių pajamų neįformino finansinės apskaitos dokumentais, neįtraukė jų į finansinę apskaitą. Vyras nepateikė visų reikalingų finansinių dokumentų buhalteriui už trejus įmonės veiklos metus ir taip nebuvo sudaryti bendrovės apskaitos registrai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, buvęs vadovas pasisavino jam patikėtą ir jo žinioje buvusį labai didelės vertės įmonei priklausantį turtą – daugiau nei 65 tūkst. eurų. Šie už įmonės atliktas paslaugas gauti pinigai pervesti ne į bendrovės, o į nuteistojo ir jo artimųjų banko sąskaitas bei panaudoti jų asmeninėms reikmėms.

Ši baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, nes asmuo pripažino kaltę. Dėl to teismas sumažino jam bausmę vienu trečdaliu ir skyrė galutinę bausmę – 10 tūkst. eurų baudą.

Teismas taip pat tenkino civilinio ieškovo – likviduojamos dėl bankroto bendrovės atstovaujamos nemokumo administratoriaus – civilinį ieškinį dėl 51 tūkst. eurų žalos atlyginimo.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Teismas nutraukė Radviliškio tarybos nariui J. Baubliui iškeltą bylą dėl nepagrįsto praturtėjimo

confident-noyce

„Čekiukų“ byloje nuteistas dar vienas Jonavos politikas: tarybos narys Ž. Galimovas neteks pareigų ir mokės baudą

confident-noyce

Apeliacinis teismas nuosprendį dėl Panevėžio mero piktnaudžiavimo skelbs spalio pabaigoje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau