18.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

„Ignitis grupė“ skyrė Ukrainai humanitarinės pagalbos už 4 mln. eurų

AutoriusELTAFotoELTA

Atsinaujinančios energijos bendrovė „Ignitis grupė“ skyrė Ukrainai 4 mln. eurų finansinę humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Pasak bendrovės, šios lėšos bus panaudotos  įsigyti įrangai, leisiančiai sukurti papildomus 120 MW galios elektros gamybos pajėgumus šioje šalyje.

„Rusijos besitęsiančios atakos prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą yra tiesiogiai nukreiptos prieš visus šalies gyventojus, kurie, artėjant šaltajam sezonui, susidurs su elektros, šildymo ir vandens tiekimo sutrikimais. Už skirtą finansinę humanitarinę pagalbą, vienoje iš Ukrainos jėgainių bus įrengti papildomi 120 MW elektros energijos gamybos pajėgumai. Ji per metus galės pagaminti tiek elektros energijos, kiek pakaktų aprūpinti maždaug dvigubai daugiau namų ūkių negu yra Vilniuje – apie 420 tūkst.“, – pranešime teigė „Ignitis grupės“ vadovas Darius Maikštėnas.

„Ignitis grupės“ 4 mln. eurų humanitarinė pagalba bus skirta fondui „Ukraine Energy Support Fund“, kuris įkurtas siekiant teikti finansinę paramą nuo Rusijos atakų nukentėjusios Ukrainos ypatingos svarbos energetikos infrastruktūros atkūrimui ir nuolatinės energetikos sektoriaus veiklos užtikrinimui.

Lėšų skyrimas oficialiai patvirtintas pasirašius sutartį tarp „Ignitis grupės“ ir Energijos bendrijos sekretoriato.

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios „Ignitis grupė“ ir jos įmonės teikia humanitarinę pagalbą Ukrainai: ESO jau perdavė 7 siuntas, kurias sudarė transformatoriai, generatoriai bei kita įvairi elektros tinklui reikalinga įranga; „Ignitis gamyba“ perdavė 3 siuntas su įvairia technologine įranga, kuri bus panaudojama Ukrainos sugriautos energetikos infrastruktūros atstatymui.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ukrainą pasiekė visi „Radarom!“ akcijos saugaus kario komplektai

confident-noyce

Lietuva perdavė Ukrainai logistinių priemonių, šaudmenų, kompiuterių

confident-noyce

„Amber Grid“ Ukrainai perduos 55 automobilius ir 4 generatorius

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau