18.4 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

G. Nausėda svarsto, kad Lietuvos kultūros sezonas galėtų vykti ir Italijoje ar Vokietijoje

AutoriusAugustė Lyberytė (ELTA)FotoLRP
G. Nausėda.

Rugsėjo viduryje prasidėjus Lietuvos sezonui Prancūzijoje, prezidentas Gitanas Nausėda svarsto, jog tokia dvišalė kultūrinė partnerystė galėtų būti sukurta ir su Italija ar Vokietija. Tačiau, pažymi šalies vadovas, kol kas tokios ambicijos yra tik idėjų lygmenyje.

„Man dabar, tiesą sakant, kyla apetitas pamėginti padaryti tai, pavyzdžiui, Italijoje. O kodėl ne? Galbūt Vokietijoje. Taip, tai didelė šalis, iš atskirų žemių sudaryta šalis, galbūt atskiroje žemėje. Bet minčių yra – dabar reikia prie jų padirbėti“, – interviu LRT KLASIKA sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad rugsėjo 12 d. Prancūzijoje prasidėjo Lietuvos sezonas, atidarytas Vilniaus ir Sorbonos universitetų dviejų dienų konferencija. Bendradarbiaujant su MO muziejumi bei Lietuvos nacionaliniu muziejumi, rugsėjo 14 dieną Pompidou meno centre atidarytos ir dvi Lietuvos meno parodos.

Lietuvos kultūros pristatymo Prancūzijoje sezonas vyks tris mėnesius – iki gruodžio 12 dienos. Planuojama, jog jį iš viso sudarys daugiau kaip 200 įvairių lietuviško meno formų renginių didžiuosiuose Prancūzijos miestuose – Paryžiuje, Lione, Marselyje, Grenoblyje, Bordo, Tulūzoje, Monpelje ir kitur. Juose dalyvaus daugiau kaip 500 menininkų, atlikėjų bei kitų sričių menininkų.

Sezono kontekste vyksta debatai, konferencijos, diplomatijos, ekonomikos ir inovacijų skatinimo renginiai, mokslo ir švietimo bendradarbiavimo projektai, skirti supažindinti Prancūzijos visuomenę su šiuolaikine Lietuva ir jos kultūra.

Lietuvos sezonui Prancūzijoje skirta 3,125 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų. Tokia pat dalimi prie projekto prisideda ir Prancūzija.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

G. Nausėda paaiškino, kodėl konservatoriai nesulaukė kvietimo į Prezidentūrą: nusprendžiau taupyti laiką

confident-noyce

Prezidentūra sako, kad G. Nausėda neturi išankstinių nusistatymų dėl partijų

confident-noyce

TS-LKD nesulaukus kvietimo iš prezidento – sureagavo I. Šimonytė: nepažįstų žmonių, kurie neateitų susitikti

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau