13.8 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Vandalams užkliuvo Laisvės aikštės vaikų žaidimų aikštelė: dangoje išmušė skylę

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖFotoJP SKAITYTOJAS

Visais laikais panevėžiečių traukos vieta esanti Laisvės aikštė po rekonstrukcijos, kuri baigta 2021 metais, tapo dar populiaresnė. Ypatingai jos populiarumas išauga šiltuoju metu laiku – vasarą, kai vyksta penktadieniniai renginiai „Susitikime penktadienį“.

Tuomet Laisvės aikštė prisipildo suaugusiųjų, vaikų klegesio. Po rekonstrukcijos centrinėje miesto aikštėje atsirado vaikų žaidimo aikštelė, kuri tapo mamyčių ir jų mažylių traukos centrų. Tačiau šį rudenį, kažkam panižo rankos ir vaikų žaidimų aikštelėje sugadino dangą – joje, ten kur stovi raudonas grojantis burbulas, atsirado duobė.

Duobė atsirado nuo mechaninio pažeidimo

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji statybos inžinierė Ernesta Čebienė paaiškino, kad vaikų žaidimų aikštelė populiari ne tik tarp mažylių.

„Vaikų žaidimų aikštelėje draudžiama važiuoti dviračiais ar paspirtukais, tačiau, deja, ne kartą patiems yra tekę drausminti paauglius, važinėjančius po aikštelę su paspirtukais. Todėl ir turime padarinius. Spėjama, kad Laisvės aikštėje esančioje vaikų žaidimų aikštelėje duobė dangoje atsirado nuo mechaninio pažeidimo. Panevėžyje esančių vaikų žaidimų aikštelių priežiūra rūpinasi bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“. Šiuo metu dangos remonto darbai užsakyti, o kol ji bus sutvarkyta, išlieta, priežiūrą vykdanti bendrovė duobę užpildė medžių žievių mulču“, – teigė E Čebienė.

Užsakytos medžiagos dangai išlieti

Bendrovės „Panevėžio specialusis autotransportas“ komunikacijos specialistė Justina Indulytė sakė, kad Laisvės aikštės vaikų žaidimų aikštelė bendrovės specialistai apžiūrėjo.

„Vaikų žaidimų aikštelės dangos būklė įvertinta. Yra užsakytos medžiagos naujai dangai išlieti ir vykdomos reikiamos remonto procedūros. Tik bėda, kad kokybiškai atlikti darbus trukdo drėgnas oras. Vaikų žaidimo aikštelės danga išlieta iš perdirbtų padangų, nes aikštelė danga turi būti minkšta, kad žaidžiantys vaikai nesusižeistų“, – aiškino J. Indulytė ir teigė, kad paaugliai eibių daugiausiai iškrečia Kultūros ir poilsio parke.

„Dažniausiai nukenčia suoliukai, lendama į viešuosius tualetus. Todėl eibių iškrečiama parkuose – jaunimas ten vakarais būriuojasi. Labai dažnai randame aprašinėtus suoliukus, išvartytas šiukšliadėžes, kai kur pažeidžiama takų danga“, – pasakojo J. Indulytė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžyje vandalų išradingumui ribų nėra – taikiniu tampa paspirtukai

confident-noyce

Panevėžio gimtadienio šventėje neišvengta nesklandumų: Laisvės aikštės grindinio plokštėms padaryta žala

confident-noyce

Kenčiate nuo sienas paišančių vandalų? Specialistai pataria, kaip apsaugoti pastatą

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau