125-ojo gimtadienio proga apdovanoti Siauruko konkurso nugalėtojai

AutoriusJPFotoORGANIZATORIŲ

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ kartu su A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialiniu muziejumi Siauruko 125-ojo gimtadienio proga pakvietė jaunimą dalyvauti kultūros paveldą aktualizuojančiame meno ir mokslo kūrybos konkurse „Siaurukas: pažink, kurk, išsaugok“.

„Aukštaitijos siaurojo geležinkelio 125-ojo gimtadienio proga kartu su A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialiniu muziejumi pakvietėme jaunimą dalyvauti kultūros paveldą aktualizuojančiame meno ir mokslo kūrybos konkurse „Siaurukas: pažink, kurk, išsaugok“, kuriuo metu naudojant tvarias technologijas ir antrinio panaudojimo medžiagas buvo kuriami įvairūs unikalūs kūriniai, susiję su siauruku. Dėkojame visiems dalyviams ir sveikiname konkurso nugalėtojus“, – sakė VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius dr. Darius Liutikas.

Laureatais pripažinti Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 6 A klasės mokinių kūrinys „Senovinio garvežio paieškos makete“. Autorių grupė Mykolas Radzevičius, Vakaris Sriubas,  Vainius Strepeikis, Džiugas Sušinskas, Meda Šimkutė,  Jokūbas Žigas (mokytoja Kristina Striukienė).

Anykščių Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 6 B klasės mokinių kūrinys „Siaurukas ne tik keleiviams, bet ir kroviniams pervežti”. Autorių grupė Smiltė Paulavičiūtė, Luka Peslekaitė, Mantas Silickas (mokytoja Kristina Striukienė).

Anykščių r. Troškūnų Kazio Inčiūros gimnazijos II gimnazijos klasės mokinių kūrinys „Ir tiltais traukiniai  važiuoja…“. Autorių grupė Jogaila Karaliūnas, Ineta Šeškaitė, Rugilė Debesytė ir Austėja Domikaitytė (mokytoja Vlada Dovydėnienė), bei Panevėžio Robotikos centro „RoboLabas” mokinių kūrinys „Trimatis Siauruko atvirukas“. Projekto autorės Kamėja Lazauskaitė ir Danielė Laužikaitė, darbo vadovė Klaudija Pelanytė.

Šio konkurso dalyviams buvo siekiama sudaryti sąlygas išreikšti santykį su artimoje aplinkoje esančiu ypatingu kultūros paveldo objektu. Tai – Siaurasis geležinkelis, jo istorija, veikla, technika, architektūrinės ar urbanistinės detalės. Visa tai įkvėpė sukurti vizualų meno kūrinį ir/arba inžinerinę konstrukciją, naudojant tvarias technologijas ir antrinio panaudojimo medžiagas.

Visų konkurso laureatų laukia išskirtinė dovana – Kalėdinio Siauruko kelionė. Konkursas buvo skirtas Europos kultūros paveldo dienoms ir 2024 m. rugsėjo 29 dieną 125-ąją veiklos sukaktį minėjusiam vienam unikaliausių inžinerinio paveldo paminklų Lietuvoje Siaurajam geležinkeliui pristatyti ir kultūros paveldui aktualizuoti.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Prasideda 125-ojo Siauruko gimtadienio šventiniai renginiai

confident-noyce

125-ojo gimtadienio proga Siauruką aplankys užsienio svečiai, šventinė programa truks net keturias dienas

confident-noyce

Siaurukas pasitinka savo 125-ąjį gimtadienį

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau