12.4 C
Panevėžys
Šeštadienis, 5 spalio, 2024

Panevėžys pristato Stasio Eidrigevičiaus kūrybą meno mugėje „ArtVilnius’24“

AutoriusJP
FotoPANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ

Spalio 4–6 dienomis vykstančioje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’24“ Panevėžio miestas pristato mobiliąją Stasio Eidrigevičiaus knygų iliustracijų parodą „Keliaujanti vaizduotė“. Tai pirmas kartas, kai ši paroda eksponuojama Vilniuje, suteikiant lankytojams galimybę susipažinti su dalimi menininko knygų iliustracijų kolekcijos, kuri buvo padovanota šiemet Panevėžyje atidarytam šiuolaikinio meno muziejui „Stasys Museum“.

„Šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’24“ – tai ne tik didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, bet ir tarptautinio masto įvykis, vis labiau pastebimas šiuolaikinio meno pasaulyje. Ypatingai malonu, kad šių metų mugėje deramą vietą užima Panevėžys. Džiaugiuosi, kad turime galimybę pristatyti ikonišką Stasio Eidrigevičiaus kūrybą, kuri neabejotinai žavi ir įkvepia. Atidarius „Stasys Museum“, Panevėžys tapo nauju modernaus meno traukos centru, pritraukiančiu gausų būrį meno gerbėjų. Tai patvirtina, kad mūsų miestas turi didžiulį potencialą kultūros ir meno lauke“, – sako parodoje apsilankęs Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Ekspozicijoje galima pamatyti kūrinius, sukurtus Vytautės Žilinskaitės knygai „Kelionė į Tandadriką“ (1984), Chose Muriljo „Mano draugas pelėdžiukas“ (1986) ir Ritos Repšienės „Laumių pasakoms“ (2008). Parodos architektūra, sukurta architekto Daliaus Baliukevičiaus, pasižymi ryškiomis „Stasiškomis“ spalvomis, neoninėmis šviesomis ir unikaliu namelio dizainu, kviečiančiu lankytojus pasinerti į menininko Stasio Eidrigevičiaus kūrybos ir spalvingos asmenybės pasaulį.

O spalio 5 d. (šeštadienį) nuo 14:00 iki 15:00 val. lankytojai turės išskirtinę galimybę susitikti su pačiu Stasiu Eidrigevičiumi. Susitikimas vyks „Stasys Museum“ stende, įsikūrusiame mugės projektų zonoje.

Šalia Stasio Eidrigevičiaus kūrybos stendo meno mugėje „ArtVilnius“ ir daugiau žinomų panevėžiečių veidų. Panevėžio dailės galerija pristato fotomenininkės Marijos Šileikaitės-Čičirkienės darbus. Lankytojai gali pamatyti kūrybos serijas „Odė Lietuvos miesteliams“ ir „Šarko dušas“, kurios atskleidžia autentišką miestelių gyvenimą bei konceptualų moters kūno vaizdavimą.

„Stasys Museum“ parodą „Keliaujanti vaizduotė“ remia Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.

Šiemet „ArtVilnius“ jubiliejinė – 15-oji šiuolaikinio meno mugė Baltijos šalyse. Mugėje dalyvauja apie 70 meno galerijų iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Šių metų mugės akcentas – Šiaurės Europa.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

„Stasys Museum“ pirmą kartą Vilniuje pristatys mobilią parodą „Keliaujanti vaizduotė“

confident-noyce

„Litexpo“ prasideda šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’21”

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau