12.4 C
Panevėžys
Šeštadienis, 5 spalio, 2024

I. Šimonytė: kapitalo rinkų vystymas yra ilgalaikis prioritetas Lietuvai

AutoriusDominykas Datkūnas (ELTA)Fotoelta
I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad Vyriausybė dėjo visas pastangas, jog kapitalo rinkos augtų tiek Lietuvoje, tiek visame Baltijos regione. Tarp nuveiktų darbų premjerė įvardijo investicinės sąskaitos sukūrimą, gynybos obligacijų išleidimą, taip pat progresą žaliųjų finansų sferoje.

„Tai, kad rengiama jau dešimtoji tarptautinė finansų rinkų konferencija yra pakankamas įrodymas, kad kapitalo rinkos yra svarbus ilgalaikis prioritetas Lietuvos valstybei ir rinkos dalyviams. Galiu pasakyti, kad šios kadencijos metu, Vyriausybė dėjo pastangas prisidėti prie nacionalinių bei regioninių kapitalo rinkų vystymo, stengėsi pakelti finansinių įrankių prieinamumą ir jų pasiūlą“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, Lietuva ir visas Baltijos regionas pamažu juda kapitalo rinkų bendrijos kryptimi, kuri taip pat užims svarbią vietą naujos Europos Komisijos darbotvarkėje. Jos teigimu, kapitalo rinkų bendrija leistų Europai tapti konkurencingesnė globaliai.

„Pastaraisiais metais įvyko nemažai reikšmingų pokyčių, skirtų auginti kapitalo rinkas tiek nacionaliniu, tiek regioniniu lygiu. Aš tai matau kaip svarbią dedamąją dalį platesnėje Europos Sąjungos darbotvarkėje, judant link Europos kapitalo rinkų bendrijos“, – teigė I. Šimonytė.

„Europa susiduria su konkurencingumo iššūkiais, kurie buvo išsamiai aprašyti Mario Draghi ataskaitoje. ES atsilieka nuo konkurentų ir mes turime priimti reikšmingus sprendimus, kad išliktume globali ekonominė galia“, – aiškino ji.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

TS-LKD nesulaukus kvietimo iš prezidento – sureagavo I. Šimonytė: nepažįstų žmonių, kurie neateitų susitikti

confident-noyce

I. Šimonytė sureagavo į F. Jansono ketinimus kreiptis į teismą: nelabai matosi objektyvaus pagrindo

confident-noyce

I. Šimonytė: kitąmet NPD augs lėčiau, prie minimalios algos priartinti nepavyks

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau