13.8 C
Panevėžys
Trečiadienis, 9 spalio, 2024

Panevėžyje vyks „Studijų ir karjeros diena 2024“

AutoriusJPFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Šiemet jau trečius metus iš eilės Panevėžyje vyks „Studijų ir karjeros diena 2024“. Spalio 9 d. „Kalnapilio“ arenoje vyresniųjų klasių moksleiviai, jų artimieji, mokytojai ir visi, besidomintys studijomis, turės galimybę susipažinti su daugiau nei 30-ies Lietuvos universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų atstovais. Renginio metu bus teikiama išsami informacija apie studijų programas, priėmimo tvarką, studijų procesą, taip pat bus atsakyta į visus rūpimus klausimus.

„Stengiamės, kad Panevėžio jaunimas turėtų kuo daugiau galimybių susipažinti su karjeros galimybėmis ir pasirinkti tinkamiausią studijų kelią. Džiaugiamės, kad šioje studijų šventėje aktyviai dalyvauja ne tik aukštosios ir profesinės mokyklos, bet ir mieste veikiančios įmonės, kurios ieško jaunų specialistų. Kiekvienas pasirinktas kelias – nauja galimybė tobulėti ir siekti savo tikslų, todėl kviečiu visus apsilankyti renginyje. Tegu ši diena tampa žingsniu jūsų svajonių profesijos link“, – dalyvauti Studijų ir karjeros dienoje kviečia Panevėžio miesto vicemerė Loreta Masiliūnienė.

Renginys vyks spalio 9 d. nuo 10 iki 15 val. „Kalnapilio“ arenoje. Dalyviai turės galimybę susitikti su Vilniaus, Mykolo Romerio, Vilniaus Gedimino, Vytauto Didžiojo, Lietuvos sveikatos mokslų ir kitų universitetų atstovais, taip pat pabendrauti su Kauno, Šiaulių valstybinės, Vilniaus dizaino ir kitų kolegijų darbuotojais. Po „Kalnapilio“ arenos stogu įsikurs ir Panevėžio erdvė, kur mieste veikiančios įmonės bei ugdymo įstaigos pristatys karjeros galimybes, aptars darbo ir ateities kūrimo Panevėžyje privalumus. Tarp dalyvių bus įmonės: UAB „Arginta Engineering“, UAB „HARJU ELEKTER“, „Tetas“, TPA, „Techninis projektas“, AB „Ignitis grupė“, Panevėžio kolegija, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultetas, Panevėžio mokymo centras, Panevėžio regioninis karjeros centras „Karjeras“, robotikos centras „RoboLabas“, STEAM atviros prieigos centras ir kt.

Mokinius įkvėps įvairių sričių pranešėjai: startuolio „Restorie“ įkūrėjas ir žiedinės ekonomikos ekspertas Daumantas Simėnas, Panevėžio restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė, šiuolaikinio meno muziejaus „Stasys Museum“ direktorė Vaida Andrijauskaitė, Respublikinės Panevėžio ligoninės gydytojas ortopedas-traumatologas Justinas Mikšys, Ligita Urbonienė – Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos geografijos mokytoja; Irmantas Pilis – Panevėžio kūrybiškumo centro „Pragiedruliai“ teatro studijos kuratorius. Diskusijas moderuos edukologė Giedrė Valaitienė – Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovė.

Renginį organizuoja Panevėžio miesto savivaldybė drauge su VšĮ „Panevėžio plėtros agentūra“. Įėjimas nemokamas, programą rasite ČIA.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžyje vyksta „Studijų diena 2023“

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau