3.2 C
Panevėžys
Trečiadienis, 16 spalio, 2024

Vėlinti pamokų laiko Panevėžio rajono mokyklos neplanuoja

AutoriusSAMANTA ILONYTĖ
FotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Lietuvoje pasklidus kalboms apie galimą kai kurių kaimo gyvenviečių švietimo įstaigų pamokų vėlinimo laiką, nusprendėme pasidomėti situacija Panevėžio rajone. Kitose savivaldybėse ši dilema iškilo dėl to, kad mokykliniai autobusiukai paimti mokinius atvyksta itin anksti, vaikams trūksta miego. Visgi mūsų rajone tokių sprendimų nenusimato.

Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijoje tokio poreikio nėra. Juos tenkina pradėti pamokas nuo 8.00 val. Tokios pačios nuomonės laikosi ir Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos bendruomenė.

„Vaikus spėjame atvežti iki 8 val. Jei vėlintume, tai pamokos baigtųsi 15.45 val. Kol kas niekas nesikreipė dėl laiko“, – teigė gimnazijos direktorė Gita Kubilienė.

„Tėvų nepasitenkinimo ar pageidavimų dėl pamokų laiko iki šiol nebuvo“, – komentavo Piniavos mokyklos-darželio administracija.

„Prašymų vėlinti laiką nesulaukėme. Esame tai svarstę prieš keletą metų, bet priėmėme sprendimą nevėlinti dėl galimo vėlyvo grįžimo namo po neformalaus ugdymo veiklų. Kalbantis su mokinių tėvais, buvo iškilusi mintis, kad, pavėlinus laiką, nebūtų kam išleisti mažesniųjų mokinių iš namų, nes tėvai jau patys būtų išvykę į darbus“, – sakė Smilgių gimnazijos vadovė Asta Kačarauskienė.

Ramygalos gimnazijos direktorius Algis Adašiūnas antrino, jog tėvų prašymo svarstyti vėlinti pamokų laiko nesulaukė.

Kai kurios ugdymo įstaigos pamokas jau kelerius metus pradeda vėliau, t. y. 8.15–8.45 val. Joms daugiau klausimų dėl pamokų vėlinimo nebekyla.

Bene vėliausiai pamokos prasideda Paliūniškio pagrindinės mokyklos Tiltagalių skyriuje. Čia pirmasis skambutis suskamba 8.45 val.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Apklausa: 60 proc. gyventojų pasisako už trumpesnius mokslo metus

confident-noyce

Mokyklose trūksta vadovėlių: jų įsigijimas gali tapti tėvų atsakomybe

confident-noyce

Ko reikia visaverčiam vaikų ugdymui?

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau