Smilgiuose seniūno kėdė vėl neužimta: buvusi seniūnė grįžo dirbti į Panevėžio rajono savivaldybę

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖ
FotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ
A. Vyšniauskienė.

Smilgių seniūnijos seniūnė Aušra Vyšniauskienė seniūne neišdirbo nė metų. Moteris grįžo į Panevėžio rajono savivaldybės Juridinį skyrių. Tik dabar ji dirba ne vyriausiąja specialiste, bet skyriaus vedėja. Moteris džiaugiasi sugrįžusi. Juolab kad darbas žinomas, o ir važinėti į darbą nereikės – ji gyvena Panevėžio mieste.

Pasak Juridinio skyriaus vedėjos, Smilgių seniūne ji pradėjo dirbti 2023 m. rugsėjo 16 dieną.

„Į Rajono savivaldybe grįžau šių metų birželio 10-ąją. Tai seniūne išdirbau apie 10 mėnesių. Prieš tarnybą Smilgių seniūnijoje penkerius metus dirbau Rajono savivaldybės Juridiniame skyriuje. 12 metų dirbau policijoje, tiek pat metų – Apygardos teisme, o po to – Savivaldybės Juridiniame skyriuje ir teikiau nemokamą teisinę pagalbą. Taigi darbą buvau pakeitusi tik trumpam, ir seniūne buvau tik trumpa“, – pasakojo A. Vyšniauskienė ir teigė, kad negalvojo, jog teks grįžti į Rajono savivaldybę.

„Juridiniame skyriuje atsilaisvino vedėjos vieta ir sulaukiau pasiūlymo grįžti. Turiu patirtį dirbti šiame skyriuje, esu teisininkė, tai sutikau. Kita vertus, ne kiekvieną dieną sulauki pasiūlymo užimti skyriaus vedėjos pareigas. Todėl sutikau, nors svarsčiau. Nebuvo taip, kad iškart sutikau. Sudėtinga buvo atsisakyti seniūnės pareigų“, – nuoširdžiai kalbėjo A. Vyšniauskienė apie sugrįžimą į Rajono savivaldybę ir teigė, kad sugrįžti buvo verta, nes galėjo daugiau pasiūlymo ir nesulaukti.

Anot Juridinio skyriaus vedėjos, Smilgių seniūnijos seniūno pareigoms užimti paskelbtas konkursas.

„Jau, berods, baigėsi dokumentų priėmimas ir spalio 8 dieną turėtų prasidėti susitikimai su kandidatais užimti Smilgių seniūno pareigas. Tik nežinau, kaip praeis konkursas. Jis gali užtrukti ne vieną dieną, nes labai daug pretendentų. Mano žiniomis, jų yra gal net 16“, – pasakojo A. Vyšniauskienė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Reiškiant palaikymą gestų kalbai Panevėžio savivaldybės pastatas apšviestas mėlynai

confident-noyce

Panevėžio rajono savivaldybė – praturtės

confident-noyce

Į „Auksinės krivūlės riterius“ pasiūlytas Paįstrio seniūnas

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau