9.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Panevėžyje paminėta Lietuvos socialinių darbuotojų diena

AutoriusJPFotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Šiandien, rugsėjo 27-ąją, Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre iškilmingai pažymėta Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Renginyje pagerbti ir pasveikinti miesto socialiniai darbuotojai dirbantys Socialinių paslaugų centre, Panevėžio specialiojoje mokykloje–daugiafunkciame centre, Jaunuolių dienos centre, Šv. Juozapo globos namuose, socialines paslaugas teikiančiose nevyriausybinėse organizacijose, sveikatos priežiūros įstaigose.

„Šiandien minime Jūsų profesinę šventę – Lietuvos socialinių darbuotojų dieną. Tai diena, kai galime stabtelėti, atsigręžti ir pagerbti tuos, kurie kasdien tyliai ir nepastebimai daro didžiulį darbą – keičia žmonių gyvenimus. Jūsų darbas reikalauja ne tik profesinių žinių, bet ir stiprios dvasios, empatijos, supratimo bei gebėjimo rasti sprendimus pačiose sudėtingiausiose situacijose. Dėkojame už atsidavimą, kantrybę ir žmonėms dalinamą meilę. Tegul niekada nepritrūksta energijos ir motyvacijos eiti pasirinktu keliu. Tegul kasdien Jus lydi dėkingumas, profesinė ir asmeninė sėkmė. Su profesine švente!“, – kalbėjo Panevėžio miesto savivaldybės vicemerė Loreta Masiliūnienė.

Renginio metu penkiems socialiniams darbuotojams už atsidavimą profesijai ir nuoširdų darbą įteikti miesto mero padėkos raštai:

Už nuoširdų požiūrį į darbą, atsidavimą, rūpestį ir paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. Pagalbą ir įkvėpimą suteikiant žmonėms stiprybės ir vilties – Panevėžio Šv. Juozapo globos namų socialinei darbuotojai Laimai Žiaunytei.

Už atsakingą, profesionalų darbą ir rūpestį teikiant trumpalaikės socialinės globos paslaugas, atsidavimą ir nepamainomą pagalbos šaltinį – Panevėžio specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro socialinei darbuotojai Ligitai Ananikovai.

Už profesionalų ir atsakingą darbą, rūpestį ir išskirtinį gebėjimą atliepti individualius asmenų su intelekto negalia poreikius. Suteikiant žmonėms pagalbą, įkvėpimą, stiprybės ir vilties – Jaunuolių dienos centro individualios priežiūros darbuotojai Gintarei Steponavičienei.

Už kūrybišką ir atsakingą darbą, geranoriškas iniciatyvas rūpinantis sutrikusio intelekto asmenimis – Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos ,,Panevėžio Viltis“ darbuotojai Žanai Semičiovei.

Po oficialios dalies šventės dalyviai turėjo galimybę stebėti Juozo Miltinio dramos teatro spektaklį „Šventasis speigas“.

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų skyriaus duomenimis, šiuo metu miesto biudžetinėse ir viešosiose įstaigose dirba apie 200 socialinių darbuotojų, o individualios priežiūros srityje – dar apie 300 socialinio darbuotojo padėjėjų. Lietuvos socialinių darbuotojų diena minima kasmet rugsėjo 27-ąją, pagerbiant šios profesijos atstovus už jų svarbų darbą ir pagalbą žmonėms bei bendruomenėms.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kolektyvinė sutartis: socialinių darbuotojų atlyginimai didės 25 proc.

confident-noyce

Profesinės šventės proga pagerbti Panevėžio rajono socialiniai darbuotojai

confident-noyce

Dailės galerijoje pasveikinti Panevėžio socialiniai darbuotojai

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau