9.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Masažo salono „Jaukus sapnas“ įkūrėjas T. Tumaitis: „Mano tikslas – padėti žmogui“

AutoriusDOVILĖ BARVIČIŪTĖFotoARŪNAS ŠVELNA
T. Tumaitis.

Panevėžyje, Krekenavos g. 1 veikiantis masažo salonas „Jaukus sapnas“ švenčia vienerių metų sukaktį, o jo įkūrėjas, masažuotojas Titas Tumaitis džiaugiasi įgyvendinęs savo gyvenimo tikslą – padėti žmogui, reabilituoti poilsio ir ramybės išsiilgusius žmonių kūnus.

Kad masažuotojo profesija yra jo pašaukimas, vyras sako pajutęs tik prieš kelerius metus, bet užuomazgos, ko gero, prasidėjo dar ankstyvoje vaikystėje.

„Galvodamas kodėl pasirinkau šį kelią, prisimenu vaikystę. Man patikdavo kai kiekvieną vakarą pieš miegą mama glostydavo nugarą, be to negalėdavau užmigti. Jaunystėje lankydamas regbio treniruotes patyriau nugaros traumą. Tada pirmą kartą patekau pas specialistą – masažuotoją, kuris man padėjo išgyti.  Jau tąkart aplankė mintys,  kad ir aš noriu padėti žmonėms“– pasakojo T. Tumaitis.

Gydančios rankos

Po mokyklos baigimo Titas neskubėjo nerti į studijas, ieškojo savęs dirbdamas įvairius darbus. Paragavęs samdomo darbuotojo duonos jaunas vyras suprato, kad tai neneša laimės ir būtina siekti svajonės – kurti savo verslą. Tuomet Titas nusprendė eiti pajautimo keliu. Įstojo į privačią Vilniaus mokyklą „Art of Beauty“, kur įgijo masažuotojo specialybę.

„Pradėjęs mokytis pajaučiau, kad tai tikrai mano ir galiausiai tuo įsitikinau praktikos metu Vilniaus Antakalnio klinikose. Vieni ateidavo pas mane, kitus masažuodavau palatose. Mačiau, kaip keisdavosi pacientų sveikata, eisena, laikysena, judesiai ir jų nuolat kartojama frazė, kad juos išgelbėjo „auksinės rankos“, man buvo patvirtinimas, kad einu teisingu keliu“, – džiaugėsi Titas.

Grąža miestui

Tik po praktikos kilo klausimas ką daryti toliau – likti Vilniuje ar grįžti į gimtąjį Panevėžį. „Turėjau įvairių minčių ir planų, bet širdyje visada kirbėjo mintis ir noras atiduoti grąžą miestui ir jo gyventojams“, – sakė T. Tumaitis.

Panevėžyje masažuotojas startavo Fizinės medicinos ir reabilitacijos centre (dirba ir dabar), bet ramybės vis nedavė noras dirbti sau. Tad prieš metus masažuotojas atidarė savo saloną ir jį pavadino „Jaukus sapnas“.  Toks pavadinimas, anot savininko, kilo iš pačių pacientų. „Būna žmonės užmiega masažo metu,oO po jo atsibunda pailsėję, atsigavę, kaip naujai gimę“, – šypsojosi T. Tumaitis.

Panevėžyje, Krekenavos g. 1 veikiantis masažo salonas „Jaukus sapnas“ švenčia vienerių metų sukaktį, o jo įkūrėjas, masažuotojas Titas Tumaitis džiaugiasi įgyvendinęs savo gyvenimo tikslą – padėti žmogui, reabilituoti poilsio ir ramybės išsiilgusius žmonių kūnus.

Ydingi įpročiai

Diplomuotas masažuotojas pastebi: pacientai pavargę, įsitempę ir kaip taisyklė patiriamas ir susikaupęs stresas nugula ant pečių, nugaros ar kaklo. Specialistas pažymi – įtampas ar skausmą kūne sukelia sėdimas darbas, ribotas judėjimas, neteisingi judesiai keliant svorius.

„Žmonės dažniausiai svorius kelia pasilenkę, nors turėtų kelti pritūpdamas iš kojos. Taip pat, kurie dirba sėdimus darbus dažniausiai sėdi nepatogioje pozicijoje, tai iššaukia kaklo ir pečių juostos skausmus, dažnai tirpsta rankos“, – vardino T. Tumaitis ir patarė sėdėti nuleidus pečius, laikyti tiesią nugarą, dažniau per petį  į kolegą pažiūrėti, nueiti vandens atsigerti.

„Skirkite sau bent minutę ar dvi. Atsistokim – ranką, dubenį, koją, galvą pasukim į vieną, kitą pusę. Pasistiebkim, pasirąžykim ir dirbam toliau. Po valandos, kitos vėl pakartokime tą patį ir pamatysite – bus žymiai geriau“, – pataria specialistas.

Individualus dėmesys kiekvienam

Atsižvelgiant į žmonių problemas salone „Jaukus sapnas“ siūlomos kelios masažo rūšys: individualus, gydomasis, klasikinis, atpalaiduojantis, anticeliulitinis, aromaterapinis arba sportinis.

„Atėję klientai dažnai nežino koks masažas jiems reikalingas. Išklausęs jų nusiskundimus ir apžiūrėjęs rekomenduoju tinkamiausią. Būna pacientas niekuo nesiskundžia ir prašo atpalaiduojančio masažo, bet pradėjus jį daryti paaiškėja, kad problemų yra ir tenka keisti jo rūšį.  Dažnais atvejais masažas įgauna individualumą, nes ir mano tikslas – padėti kiekvienam žmogui pagal jo poreikius. Stengiuosi, kad kiekvienas jaustųsi gerai tiek kabinete, tiek iš jo išėjęs. Todėl, man kaip specialistui, visada malonu kai pacientai sugrįžta: vieni greičiau, kiti – vėliau“, – kalbėjo masažuotojas.

Koks reikalingas masažų seansas, anot specialisto, priklauso nuo individualaus žmogaus, bet dažniausiai rezultatas matomas jau po pirmo vizito.

„Ateina klientas į masažą ir sako, kad jam sunku nusirengti marškinėlius, nes skauda ranką, negali jos pakelti. Po masažo, žiūrėk, pats apsirengia ir tada nustemba, kad tą padarė laisvai, be skausmo“, – džiaugėsi T. Tumaitis.

T. Tumaitis.

Masažas rankomis – unikalus

Pradėjęs dirbti masažuotojas pastebėjo, kad daugelis klientų pageidauja būtent masažo rankomis – įvairiausi modernūs masažuokliai nepasiteisino. Anot specialisto, nė vienas jų neatliks tokio masažo, kokį gali atlikti profesionalus masažuotojas. Masažas rankomis yra puiki terapija ir pasižymi gausybe privalumų sveikatai.

„Aparatas nepaaiškins kodėl skauda vienoje ar kitoje vietoje. Matydamas savo pacientus, galiu pasakyti – moteris rankinę nešioja ant dešinio peties, tai matyti iš kairėje pusėje esančios įtampos. Kupra auga arba pernelyg įsitempusi pečių juosta atsiranda dėl sėdimo darbo, o skausmą nugaros apačioje ar net kojose sukelia fizinis darbas, kurio metu kilnojami svoriai. Žmogus jaučia, o aparatas dirba pagal tai kaip yra suprogramuotas. Geras masažuotojas palietęs nugarą visada supras kokios ir kodėl kilo problemos, ir suprantama, individuliai padės žmogui tiek kiek galės“, – sako T. Tumaitis.

Specialistas pastebi, kad labiausiai savo kūnu rūpinasi maždaug 30-50 amžiaus žmonės. Palepinti savęs ar gydytis ateina tiek vyrai, tiek moterys. Masažuotojas juokauja – klientų veidus jam sunku įsiminti,  bet kiekvieną atpažįsta iš nugaros.

Padeda ir sau

Paklaustas kaip pats jaučiasi po darbo dienos, Titas pasakojo, kad masažuotojo darbas išties reikalauja tam tikro fizinio pasirengimo.

„Masažai reikalauja nemažai jėgos, bet lygiai taip pat reikalinga ir technika. Reikia suprasti, kad stipriai atliekamas masažas be technikos, naudos neduos, be to, tai  žmogui kelia diskomfortą. Silpnesnis, techniškai teisingas ir gilesnis masažas yra tai, ko iš tiesų reikia“, – paaiškino specialistas ir pasidalino mintimis kaip pats atsigauna po įtemptos darbo dienos.

„Masažuojant kenčia mano riešai, alkūnės, pirštai, kojos, šiek tiek ir pati nugara, bet taip nutinka, ypač dirbant su didžiuliu atsidavimu, todėl mano namai lyg mažas reabilitacijos centras. Turiu masažuoklį, naudoju elektros stimuliaciją, šviesos terapiją ir pats sau taip padedu“, – kalbėjo T. Tumaitis.

Panevėžyje, Krekenavos g. 1 veikiantis masažo salonas „Jaukus sapnas“ švenčia vienerių metų sukaktį, o jo įkūrėjas, masažuotojas Titas Tumaitis džiaugiasi įgyvendinęs savo gyvenimo tikslą – padėti žmogui, reabilituoti poilsio ir ramybės išsiilgusius žmonių kūnus.

Daugiau informacijos apie salone „Jaukus sapnas“ atliekamus masažus galima rasti čia arba čia arba skambinti telefonu +370 641 28652.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

7 savybės, kuriomis turėtų pasižymėti aukštos kokybės masažuokliai

confident-noyce

Kaip tapti masažuotoju?

confident-noyce

Tokių masažų specialistų Lietuvoje vos keletas: vienas jų – Panevėžyje

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau