9.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Teismas aštuoneriems metams nuteisė vyrą dėl seksualinių nusikaltimų prieš savo vaikus

AutoriusBNSFotoBNS

Teismas aštuoneriems metams nuteisė vyrą dėl seksualinių nusikaltimų prieš savo vaikus, pranešė prokuratūra.

Pirmos instancijos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje pusamžis vyras taip pat pripažintas kaltu dėl grasinimo nužudyti, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir fizinio skausmo sukėlimo.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis kelerius metus vykdė seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas prieš savo nepilnamečius vaikus, o šie nedrįso apie tai prabilti ir ieškoti pagalbos.

Visa tai baigėsi, kai, būdamas neblaivus ir grasindamas peiliu, vyras sutuoktinės akivaizdoje išžagino nepilnametį savo vaiką. Tuo metu iš namų per langą pasprukę kiti šeimos nariai iškvietė policiją. Atvažiavusiems policijos pareigūnams motina ir vaikai papasakojo, kas įvyko. Vyras buvo sulaikytas, jis iki šiol yra suimtas ir laikomas areštinėje.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, vyrui buvo pareikšti kaltinimai dėl seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius – išžaginimo bei tvirkinimo.

Dėl šių nusikalstamų veikų nukentėjusiems buvo nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas, o sutuoktinei smurtaudamas kaltinamasis sukėlė fizinį skausmą. Jam taip pat buvo pateikti kaltinimai dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Dėl visų šių nusikalstamų veikų kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai.

Teismas, pripažinęs teisiamąjį kaltu, subendrinęs skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Kadangi byla buvo išnagrinėta atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą, kaltinamajam skirta bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu – iki 8 metų laisvės atėmimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacinės instancijos teismui.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

LVAT paliko galioti VRK sprendimą, neleidžiantį D. Arlauskui dalyvauti Seimo rinkimuose

confident-noyce

Kaltinimų antisemitizmu sulaukęs F. Jansonas žada kreiptis į teismą: dėl pareikšimų gali tekti aiškintis I. Šimonytei

confident-noyce

Teismas nuteisė lenką, pasipriešinusį policijos pareigūnui, jam skirta 2 tūkst. eurų bauda

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau