9.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Iš konkurso Šilagalio šokėjos grįžo su nugalėtojų diplomais

AutoriusDOVILĖ BARVIČIŪTĖFotoORGANIZATORIŲ

Šilagalio kultūros centro šokių grupė „Akimirka“ iš Palangoje vykusio konkurso grįžo su pirmos vietos diplomu. Jį šokėjos iškovojo Lietuvos linijinių šokių federacijos nacionalinio reitingo linijinių solo ir šokių komandų festivalyje-varžybose „Palanga dance open 2024“.

Tikslas – aukštesnė kategorija

Šokių grupės „Akimirka“ vadovė Asta Suščenko džiaugėsi šokėjų pasiekimais ir viliasi, kad toks įvertinimas dar ne sykį aplankys kolektyvą.

„Kartu šokame tik trejus metus ir tiek laiko dalyvaujame konkursuose. Vis dar esame „Starter“ kategorijoje, bet turime tikslą pereiti į aukštesnę, tad kiekviena mūsų pergalė yra žingsnis į aukštesnį lygį. Siekiame to visa širdimi. Kiekvieną kartą sudalyvavus varžybose, ar tai būtų trečia, antra ar pirma vieta, emocijos visada būna labai geros, nes ir patys konkursai sukuria gerą nuotaiką“, – po konkurso kalbėjo A. Suščenko.

Šokių grupė „Akimirka“ dalyvauja visuose Lietuvos linijinių šokių federacijos organizuojamuose konkursuose. O ir atsikvėpti nėra kada. Šokėjos jau pradeda ruošti naują programą, su kuria pasirodys dar šį rudenį Druskininkuose vyksiančiame konkurse.

Liko stipriausios

Šokių kolektyvas savo susibūrimo pradžią skaičiuoja nuo 2020 metų, kai A. Suščenko grįžo po vaiko priežiūros atostogų.

„Tai buvo grįžimas po pertraukos su naujomis mintimis ir nauja pradžia. Tada dar visų mūsų gyvenimas buvo suvaržytas COVID pandemijos, tad skaičiuojame, kad gyvuojam, dalyvaujam konkursuose ir festivaliuose trejus metus“, – sakė vadovė.

Prisimindama kolektyvo ištakas, A. Suščenko pasakojo, kad paskelbus informaciją, jog kuriama nauja linijinių šokių grupė, sulaukė nemažo susidomėjimo. Tik treniruotėms įsibėgėjus ne visos šokėjos atlaikė krūvį. Mat kolektyvas per sezoną turi išmokti net 16 įvairių stilių šokių, ir tai, anot vadovės, tikrai nėra lengva. „Kadangi turime bendrą siekiamybę – eiti pirmyn ir siekti vis aukštesnių kategorijų, liko stipriausios“, – kalbėjo A. Suščenko.

Šokių žingsnelių moterys mokosi Šilagalio kultūros centre du kartus per savaitę. Šiuo metu kolektyve šoka trylika moterų nuo 38 iki 65 metų. Į repeticijas jos atvažiuoja iš Panevėžio, Pažagienių, Katinų, Jotainių, tačiau daugiausia jų iš Šilagalio.

Šokis – gyvenimo aistra

„Šokis mano gyvenime – ypatingas. Šokau nuo mažų dienų. Esu baigusi muzikos pedagogiką, mokykloje dešimt metų dirbau muzikos mokytoja, bet šokis visada buvo šalia. Širdyje nešiojau svajonę turėti savo šokių kolektyvą, kurį galėčiau vesti koncertiniu ar konkursiniu keliu. Dabar džiaugiuosi, kad mano svajonė išsipildė. Žinoma, reikėjo įdėti daug pastangų. Lankiau seminarus, įvairius mokymus, kad turėčiau didelį žinių bagažą“, – kalbėjo A. Suščenko.

Mokytoja sako, kad šokis ne tik lavina atmintį, muzikinė klausą, bet ir yra labai naudingas sveikatai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Šokių kolektyvų festivalyje „Subėgtinė“ šoko 300 panevėžiečių vaikų

confident-noyce

Šokius su šunimi propaguojanti Medeina skatina ir kitus atrasti šio užsiėmimo teikiamą džiaugsmą

confident-noyce

Trys Panevėžio kultūros centro kolektyvai iš konkurso grįžo su apdovanojimais

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau