9.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Pritarta Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės padalinio statyboms

AutoriusJPFotoGEDIMINAS KARTANAS

Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė VšĮ Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės padalinio statyboms. Naujasis pastatas bus skirtas pacientams, sergantiems Alzheimerio liga ir senatvine demencija. Pastatą planuojama statyti J. Tilvyčio gatvėje esančiame laisvame sklype.

Tarybai pritarus, Panevėžio miesto savivaldybės administracija planuoja įgyvendinti projektą „Stacionarinių slaugos paslaugų plėtra Panevėžio mieste“. Projekto pareiškėjas – Panevėžio miesto savivaldybės administracija, partneris – VšĮ Panevėžio miesto palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė. Panevėžyje, kaip ir kituose šalies miestuose, vyresnio amžiaus žmonių priežiūros paslaugų poreikis auga. Alzheimerio liga ir senatvinė demencija reikalauja ypatingos priežiūros, kurios šiuo metu trūksta.

Dabartinė Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė turi 12 lovų, skirtų pacientams, sergantiems šiomis ligomis, tačiau poreikis auga. Projekte numatyta įrengti naują padalinį, kuriame bus 36 lovos, taip pat palatos, valgomasis, sensorinis kambarys ir saugi lauko erdvė.

Bendras projekto biudžetas – apie 6 mln. eurų, iš kurių didžioji dalis bus finansuojama ES lėšomis. Planuojamas projekto įgyvendinimo terminas – 2026 m. I ketv. – 2028 m. IV ketv.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Lanksčios plytelės – inovatyvus sprendimas statybose

confident-noyce

Panevėžys stiprina sporto infrastruktūrą: rekonstrukcijos ir nauji objektai

confident-noyce

Statybinio silikono pasirinkimo taisyklės

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau