9.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Klaipėdos gatvėje nuvirtęs gluosnis paliko vaikus be pamėgtos pramogos

AutoriusDOVILĖ BARVIČIŪTĖ
FotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ

Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, šalia 140-u numeriu pažymėto daugiabučio namo, daugiau nei dvidešimt metų ant medžio kabėjo pačių vaikų pagamintos ir numylėtos sūpynės, tačiau, po praėjusio savaitgalio, suptis šioje vietoje neliko ant ko. Gluosnis nulūžo, o sūpynės dingo.

Buvo vaikų džiaugsmas

„Kas tiksliai nutiko, taip ir nežinome. Tik mačiau, kad nulaužtas medis, vėliau supjaustytas, o sūpynės nuimtos“, – pečiais gūžčiojo Klaipėdos g. 140-o daugiabučio namo pirmininkė Asta.

To paties namo gyventoja Rima pasakojo, kad vaikai šias sūpynes savo rankomis pagamino ir ant medžio užkabino maždaug prieš dvidešimt metų.

„Tas sūpynes vaikai nuo jaunystės buvo pasikabinę, jie patys jas ir prižiūrėdavo ir supdavosi. Dabar tie vaikai užaugo, jiems apie trisdešimt metų ir į kiemą ateina kaip svečiai. Pamenu, vieni virvėmis rūpinosi, kiti – lentomis. Būdavo kokie praeinantys chuliganai nupjaudavo lynus, bet vaikai netrukus vėl sutvarkydavo. Ant sūpynių net užrašą buvo palikę – „Džiaugsmingo poilsio“. Tai ir patys džiaugdavosi, ir kitiems negailėdavo“, – prisimena pašnekovė.

Iki nelaimės – vienas žingsnis

Rima neslepia – pamačius, kad neliko nei medžio, nei sūpynių – širdį suspaudė.

„Baigėsi vaikų pramogos. Daugiausiai vaikai liūdi, kad ir tos sūpynės dingo, sako būtų galėję jas ant kito medžio užkabinti“, – kalbėjo moteris ir svarstė, kad visgi iki nelaimės galėjo būti vos vienas žingsnis.

„Panašu, kad medis nulūžo. Jis buvo senas, papuvęs. Po audrų lūžo ir jo šakos, bet sūpynės dar laikėsi. Gal čia ir džiaugtis reikia, kad niekas nebuvo sužalotas“, – sakė Rima.

Galėjo lūžti dėl sūpynių

Kodėl nulūžo gluosnis tiksliai atsakyti negali ir Panevėžio savivaldybės Miesto plėtros skyriaus specialistė Rasa Stankūnienė.

„Galimos įvairios priežastys, pavyzdžiui, vidinis puvinys, kuris galėjo susilpninti medžio mechaninį atsparumą. Taip pat neatmetama galimybė, kad kamienas galėjo būti pažeistas ir lūžti dėl ant medžio buvusių sūpynių. Nulūžęs medis yra šalinamas. Remiantis turimais duomenimis ir daugiabučio, šalia kurio augo medis, statybos metais, manoma, kad gluosniui galėjo būti apie 35–38 metai“, – kalbėjo specialistė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Dainų šventės šimtmečiui įprasminti Panevėžio rajono meras pasodino ąžuoliuką

confident-noyce

Per plauką nuo nelaimės: panevėžietei vaikštant Staniūnų miškelyje, vos neužgriuvo medis

confident-noyce

Tokijuje visu grožiu pražydo sakuros

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau