9.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Pasipiktino susireikšminusio Panevėžio rajono politiko P. Nevulio elgesiu: apskundė etikos sargams

AutoriusRAIMONDA MIKUČIONYTĖ
FotoŽIVILĖ VEČIORKUTĖ
P. Nevulis.

Panevėžio rajono savivaldybėje verda darbas – remontuojami kabinetai, perkami nauji baldai. Be to, baigiama remontuoti rajono savivaldybės Tarybos posėdžių salė, kurioje taip pat jau nupirkti nauji baldai. Vienus atnaujinimai džiugina, kiti nori sužinoti, ar viešieji pirkimai buvo tinkamai surengti.

Toks abejojantis, ar tinkamai buvo surengti baldų pirkimo viešieji pirkimai, yra rajono savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Panevėžio rajono skyriaus pirmininkas Petras Nevulis. Jam vieninteliam abejonių sukėlė trys sąskaitos už pirktus baldus, kurių pirkimo sumos, jo nuomone, identiškos.

Pareiškė norą

„Labiausiai abejonių sukėlė trys sąskaitos už pirkus baldus 2022 metais vasario 21 ir 22 dienomis bei 2023 m. spalio mėnesio pabaigoje. Už baldus mokėtos tokios pačios sumos – per 18 tūkst. eurų, o pirkti baldai – analogiški. Man tai sukėlė abejones ir noriu, kad šias sąskaitas įvertintų Kontrolieriaus tarnyba. Man svarbu sužinoti, kaip vyko viešieji pirkimai, kas laimėjo konkursą ir kodėl laimėjo“, – mosikavo sąskaitomis P. Nevulis ir aiškino, kad norįs gauti įrodymų, kaip vyko pirkimai.

Primigtinai reikalavo

Pirmasis Antikorupcijos komisijos posėdis, kuriame bandyta nagrinėti baldų pirkimo istorija, vyko rugpjūčio 14 dieną, o antro nagrinėjimas persikėlė į rugpjūčio 29 dieną.

Ir antrajame komisijos posėdyje P. Nevulis primigtinai reikalavo, kad tyrimą atliktų Savivaldybės kontrolieriai. Tačiau Antikorupcijos komisija tokiam pirmininko užsispyrimui nepritarė ir nebalsavo, kaip norėjo P. Nevulis.

Auditas neįtiko

Naujienų portalui JP Antikorupcijos pirmininkas stebėjosi, kodėl nebuvo balsuota, kad baldų pirkimą patikrintų kontrolieriai.

„Ko bijoti? Juk patikrins ir bus viskas aišku. Man kyla abejonės ir noriu sužinoti“, – kalbėjo politikas, o išgirdęs teiginį, kad patikrinimą atliko Savivaldybės auditas, pareiškė, kad toks tyrimas jam netinka, esą tinkamiau patikrintų Kontrolės tarnyba.

E. Toliušis.

Priežasčių tikrinimui nenurodė

Antikorupcijos komisijos pirmininko užsispyrimu stebėjosi rajono savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Toliušis.

„Neaišku, kaip prie pirkimo sąskaitų ir sutarčių priėjo P. Nevulis, nes priėjimą prie jų turi ne visi. Paaiškinti jis negalėjo ir teigė, kad viskas įmanoma. Kitas dalykas, kvietėme P. Nevulį apžiūrėti kabinetus, kur stovi supirkti baldai ir juos suskaičiuoti, bet ir to jis nepadarė. Dar įdomus faktas, kad jam vienam kilo abejonių ir jis vis kartojo „aš noriu“, „man reikia“, „viską reikia patikrinti“. Tačiau priežasčių, kodėl reikia patikrinti, nenurodė. Kadangi Antikorupcijos komisija nepritarė Kontrolės tarnybos patikrinimui, P. Nevulis kreipėsi į specialiąsias tarnybas. Todėl tarnyboms buvo išsisiųsti vis reikiami dokumentai apie įvykusius pirkimus. Be to, dėl P. Nevulio elgesio kreipėmės į Etikos komisiją, dėl Antikorupcijos komisijos pirmininko P. Nevulio elgesio atitikties valstybės politikų elgesio kodekso nuostatoms“, – aiškino E. Toliušis.


2 komentarai

Julija 2024-09-25 13:23 at 13:23

O ką gi veikia kontrolės komiteto pirmininkė?

Atsakyti
Vytas 2024-09-25 22:13 at 22:13

Juk visi dirba savo darbą: kas paslėpt sąskaitas ir sutartis, o kas atrast būdų kaip prie jų prieit.

Atsakyti

Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Už 42 mln. eurų Panevėžio rajone bus gerinamos viešosios paslaugos, skatinamas turizmas

confident-noyce

„Įrėmink patirtį“ – naujas žaidimas, kviečiantis keliauti po Panevėžio rajoną

confident-noyce

Etikos komisija: pasisakymais apie moteris V. Rakutis nesilaikė pagarbos žmogui principo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau