9.3 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Pasieniečiai pagelbėjo Kuršių mariose į bėdą pakliuvusios jachtos keleiviams

AutoriusJP
FotoVSAT

Kuršių mariose pasieniečiai išgelbėjo septynis ant seklumos užplaukusios pramoginės jachtos keleivius.

VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Neringos pasienio užkardos pareigūnai iš Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavo pranešimą, kad Kuršių mariose ties Arklių rago iškyšuliu, apie 600 m nuo kranto, ant seklumos užplaukusios jachtos kapitonas prašo pagalbos.

Iš Nidos upių uosto gelbėjimo darbams nedelsiant buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“. Priartėję prie bėdos ištiktos jachtos, pasieniečiai į savo katerį perkėlė tris 20–56-erių vyrus ir keturias moteris.

72-ejų kapitonas pasieniečių pagalbos atsisakė. Jis nusprendė likti jachtoje ir laukti atplaukiančio katerio, kuris ją nutemptų nuo seklumos.

Išgelbėtus jachtos keleivius pasieniečiai savo tarnybiniu kateriu saugiai nugabeno į Nidos upių uostą. Medikų pagalbos jiems neprireikė.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasienyje sulaikytas Ukrainoje pavogtas baltarusio vairuotas automobilis

confident-noyce

Lietuvos ir Latvijos pasienyje atidengtas restauruotas istorinis valstybės sienos ženklas

confident-noyce

Netikrą vairuotojo pažymėjimą pasieniečiams pateikęs Vokietijos pilietis Baltarusijos nepasiekė

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau