9.4 C
Panevėžys
Sekmadienis, 29 rugsėjo, 2024

Žiniasklaida: pramonės sektoriaus lyderė – lazerių gamintoja „Light Conversion“

AutoriusDominykas Datkūnas (ELTA)FotoFREEPIK.COM

Portalas „Verslo žinios“ paskelbė ne maisto pramonės sektoriuje lyderiaujančių įmonių dešimtuką. Šiemet geriausią įvertinimą gavo femtosekundinių lazerių gamintoja „Light Conversion“. 

2023 metais įmonė fiksavo 105,5 mln. eurų pajamas ir 33,5 mln. eurų pelną prieš mokesčius. Šiemet bendrovė apyvartą planuoja auginti dar 30 proc., pelningumas turėtų išlikti panašiame lygyje.

„Femtosekundiniai lazeriai toliau yra ant tam tikros bangos. Jie panaudojami vis daugiau sričių, gerai konkuruojame dėl universitetų ir mokslo centrų užsakymų“, – „Verslo žinioms“ komantavo „Light Conversion“ vadovas Martynas Barkauskas.

Antroje vietoje liko elektronikos gamintoja „Kitron“. Trečioje vietoje – baldų gamintoja „IKEA Industry Lietuva“. Ketvirtoje ir penktoje atitinkamai rikiavosi ultragarsinių vandens skaitiklių gamybos bendrovė „Axioma Metering“ ir tarptautinė orlaivių techninės priežiūros bendrovė „FL Technics“.

Reitingavimo modelį sukūrė „Verslo žinių“ redakcijos analitikai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Baigtas „Lifosos“ ir FNTT ginčas dėl pašalinimo iš sankcionuotų įmonių sąrašo

confident-noyce

A. Armonaitė: dėl „Rheinmetall“ dar reikia išspręsti žemės ir finansų klausimus

confident-noyce

KAM: konkretūs įsipareigojimai dėl „Rheinmetall“ produkcijos įsigijimo kvotų dar nėra pasirašyti, tęsiasi konsultacijos

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau