21.7 C
Panevėžys
Penktadienis, 20 rugsėjo, 2024

Cigarečių kontrabandininkai prarado didelės vertės cigarečių krovinį

AutoriusJPFotoVSAT

Radviliškio rajone VSAT pareigūnai sučiupo du kauniečius su daugiau kaip 100 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių kroviniu.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Šiaulių pasienio užkardos ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnais Radviliškio rajone, kelyje Kėdainiai–Šeduva, sulaikė du kauniečius. Vienas jų vairavo automobilį „Renault Trafic“ ir gabeno kontrabandinių cigarečių krovinį, kitas, įtariama, – jį lydėjo automobiliu „Opel Zafira“.

Prie nuomoto krovininio mikroautobuso su lietuviškais valstybinio numerio ženklais sėdėjo 50-metis Kauno rajono gyventojas. Jis gabeno apie 25 tūkst. pakelių  kontrabandinių cigarečių „Winston Blue“ ir „Marlboro Gold“ be akcizo ženklų. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – per 113 tūkst. eurų.

Kontrabandinių cigarečių krovinį lydėjo 61-erių kaunietis. Abu jie teisėsaugos pareigūnams – puikiai žinomi, ne kartą įkliuvę dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką, teisti laisvės atėmimo bausmėmis.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta  bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Abiem kauniečiams po apklausos paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Pasieniečiai sučiupo baltarusiškų cigarečių nešiką

confident-noyce

Pasieniečiai perėmė dronu iš Baltarusijos atskraidintą kontrabandos krovinį

confident-noyce

Baltarusiškų cigarečių vilionėms neatsispiriantis druskininkietis įkliuvo ir vėl

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau