15 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Teismas apklausė VDI sprendimą dėl neteisėto įdarbinimo apskundusį V. Jasutį

AutoriusGreta Zulonaitė (BNS)FotoBNS
V. Jasutis.

Kauno apylinkės teismas apklausė Lietuvos čiuožimo federacijos vadovą Vytautą Jasutį, jam apskundus Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) sprendimą dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato metu nustatytų dviejų nelegalaus darbo atvejų.

„Buvo apklaustas pats skundą padavęs asmuo (Vytautas Jasutis – BNS) ir du liudytojai. Paskelbta pertrauka iki lapkričio 4 dienos“, – BNS sakė Kauno apylinkės teismo atstovė Rugilė Gerdvilienė.

Anot jos, lapkritį numatyta apklausti dar tris liudytojus.

Inspekcija šiemet kovą nustatė du nelegalaus darbo atvejus Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato metu ir konstatavo, kad už tai atsakingas tinkamo asmenų įdarbinimo neužtikrinęs V. Jasutis, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

VDI tyrimo metu nustatė, kad byloje minimų asmenų darbas neatitiko savanoriškos veiklos ir darbdavys slėpė darbo santykius, jų darbą įformindamas kaip savarankišką veiklą ir sudarydamas su darbuotojomis civilinių paslaugų sutartis arba žadėdamas jas sudaryti.

Taip pat privaloma tvarka nebuvo patikrintos V. Jasučio darbuotojų saugos ir sveikatos žinios.

Situaciją pradėta aiškintis po to, kai renginyje dirbusi kaunietė nurodė „Žalgirio“ arenoje buvusi užsipulta, apstumdyta neblaivaus asmens – vieno iš organizatorių Ervino Kvitkausko.

Pasak jos, vyras kabinėjosi prie renginyje dirbusių žmonių, keikėsi, išsivysčius žodiniam konfliktui, griebėsi fizinių veiksmų. Moteris teigė buvusi ištempta iš savo darbo vietos, uždaryta į apsaugos kambarį, reikalauta atiduoti akreditaciją, savanoriams duotą striukę.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis moters elgesį pavadino provokacija. Anot jo, savanorė buvo ten, kur neturėjo teisės būti, o paprašyta išeiti, atsisakė tai padaryti, „vėlėsi į konfliktus“. Federacijos vadovas neigė, kad su moterimi konfliktavęs vienas renginio organizatorių Ervinas Kvitkauskas renginio metu galėjo būti neblaivus.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas abiejų asmenų atžvilgiu pradėjo administracines teisenas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo. Atlikus administracinį tyrimą, surašyti du nusižengimo protokolai.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Teismas paliko galioti Jonavos merui M. Sinkevičiui paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį

confident-noyce

Vilniaus arkikatedros bazilikoje religines apeigas atlikti trukdęs vyras sės į teisiamųjų suolą

confident-noyce

Ingai ir Mindaugui Vilčinskams nutraukta byla dėl savo vaikų pagrobimo

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau