19.3 C
Panevėžys
Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Meninio stiklo simpoziumas „GlassJazz“ užkurs naujus kūrybinius eksperimentus

AutoriusJP
FotoRIMANTAS KIAUŠAS

Panevėžyje rugsėjo 23–29 dienomis penktą kartą vyks Tarptautinis meninio stiklo simpoziumas „GlassJazz“. Stiklo meną, džiazo muziką ir fotografiją jungiantis renginys žada ypatingų potyrių tiek jo dalyviams menininkams, tiek žiūrovams.

Simpoziumas atidaromas rugsėjo 23 d. 18 val. meninio stiklo studijoje „Glasremis” (Meistrų g. 9, Panevėžys). Prie karštų lydymo krosnių menininkai kurs stiklo darbus sąšaukoje su džiazo muzikos improvizacijomis.

„Stiklo meno kūrybos procese ir atliekant džiazo muziką netikėtumas yra svarbus meninio vyksmo dėmuo. Ši menų sintezė skatins menininkus eksperimentuoti ir atrasti naujas raiškos formas, o žiūrovams tai bus reta galimybė stebėti unikalų procesą“, – sakė projekto vadovas, Panevėžio miesto dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Simpoziumo sumanytojas ir jo kūrybinis variklis – stiklo menininkas, studijos „Glasremis“ direktorius Remigijus Kriukas į simpoziumą pakvietė meninio stiklo kūrėjus iš Lietuvos ir užsienio. Simpoziumo metu kurs ir savo darbus parodoje pristatys 15 menininkų: Louis Sakalovsky (Izraelis), Michael Rogers (JAV), Inguna Audere, Aleksandrs Logvins, Anda Munkevica, Artis Nimanis (Latvija), Mariusz Łabiński, Igor Wójcik (Lenkija), Mykhaylo Bokotey (Ukraina), Kazimieras Leščevskis (Vokietija), Remigijus Kriukas, Vygantas Paulauskas, Ričardas Peleckas, Laura Rainė, Paulius Rainys (Lietuva).

Kartu su stiklo menininkais kūrybinėje kolaboracijoje dalyvaus žinomi džiazo muzikai Leonidas Šinkarenka, Vytautas Labutis ir Andrius Savčenko. Improvizacijų auksinius kadrus gaudys fotografai Arvydas Gudas, Audrys Guokas, Gediminas Kartanas, Marius Rudžianskas ir Paulius Židonis.

Panevėžiečiai ir miesto svečiai kviečiami stebėti simpoziumo kūrybinių dirbtuvių vyksmą nuo pat pirmos jo dienos. Smalsuoliai laukiami rugsėjo 23, 25, 27, 28 dienomis 8–17 val. studijoje „Glasremis“.

Ten pat rugsėjo 25 d. nuo 14 val. vyks kūrybinės improvizacijos „Gyvas stiklas ir padžiazavimai“. Menininkų eksperimentavimus lydės kvinteto „Jazzadelics“ (Gabrielius Gribauskas, Romualdas Karžinauskas, David Papšel, Martynas Pinaitis, Edvinas Račelis), Panevėžio Broniaus Vaidučio Kutavičiaus muzikos mokyklos, Vytauto Mikalausko menų gimnazijos mokytojų (Saulius Astrauskas, Raimundas Januševičius, Viktoras Labanauskas, Igoris Švedko) ir moksleivių atliekama muzika.

27 d. 16 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje (Respublikos g. 3, Panevėžys) bus surengtas simpoziumo dalyvių kūrybos vakaras.

28 d. 13 val. žiūrovai kviečiami į džiazuojančio dueto – Remis BRASS (dirigentas, pučiamųjų instrumentų orkestrų vadovas Remigijus Vilys) ir Remis GLASS (stiklo menininkas Remigijus Kriukas) pasirodymą studijoje „Glasremis“. Meniniame vyksme taip pat dalyvaus Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos pučiamųjų instrumentų orkestras „Aukštyn“.

Finalinis simpoziumo renginys – parodos atidarymas ir simpoziumo uždarymas vyks rugsėjo 29 d. 14 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje.

Išskirtinis, vienintelis tokio pobūdžio Lietuvoje ir Europoje tarptautinis meninio stiklo simpoziumas „GlassJazz” Panevėžyje rengiamas nuo 2014 metų. Nuo 2018 metų jį kartu organizuoja Panevėžio miesto dailės galerija ir meninio stiklo studija „Glasremis“.

Renginiai nemokami.


Palikti komentarą

* JP.lt už komentarų turinį neatsako. Už komentarus atsako juos paskelbę skaitytojai. JP.lt pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaika, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms. JP.lt skatina komentuoti atsakingai ir gerbti kitų skaitytojų nuomonę.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Panevėžio dailės galerijoje atidarytos keturios parodos

confident-noyce

Panevėžio dailės galerijoje – keturios naujos parodos

confident-noyce

Panevėžio kultūros įstaigos dirba savaitgaliais: pakeistas darbo grafikas pasiteisino

confident-noyce

Naujausi straipsniai

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikti Skaityti daugiau